avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale SEMNAREA si STAMPILAREA FACTURILOR
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

SEMNAREA si STAMPILAREA FACTURILOR

Am si eu o rugaminte si sper ca ma veti edifica cu privire la aceasta problema !

Mai este obligatoriu ca facturile sa fie semnate si stampilate? E suficient sa fie doar semnate? sau doar stampialte? Adica ma intereseaza sa aflu exact textul de lege, care reglementeaza modul de acceptare al facturilor, art. din codul fiscal....etc...

Astept cu nerabdare o lamurire ! Merci mult, tuturor celor care vor citi si vor raspunde !

P.S.: Am pierdut un proces ,desi aveam contractul semnat si stampilat si toate facturile stampilate, insa nici una semnata !!! Astept sa mi se comunice sentinta ! Tare...curioasa sunt sa vad motivul respingerii cererii - m-am intemeiat pe O.U.G. 119/2007
Cel mai recent răspuns: mormelvio , utilizator 14:02, 14 Noiembrie 2011
:D 2 jurisit , 3 pareri....f.bine spus...d.na Trufin
D-le Cazacioc..va puteti da seama ca nu e vorba de suparare, ati mers prea departe sa interpretati asa :).
Va multumesc ,oricum, tuturor pt participarea la speta propusa de mine si apreciez timpul pe care l-ati acordat pentru a va imi raspunde
Noapte buna all !
Nu inteleg la ce se refera art .51 din Codul Comercial .Ce presupune investirea cu formula prevazuta de lege ?
'
'Art 51 - Registrele pe care comerciantii sunt obligati a le avea si care nu vor fi tinute în regulã si nici învestite cu formula prevãzutã de lege, nu sunt primite a face probã în justitie, spre folosul celui ce le-a tinut


Pt utilizator LAEL: mi se pare foarte importanta intrebarea ta! Poate ar fi maibine sa o postezi ca subiect individual, poate primim lamuriri.
Ca la ce am propus eu...tot nu m-am lamurit cum se face acceptarea unei facturi. E suficienta semnatura primitorului sau e ok doar cu stampila? Trebuie sa existe si mentiunea "bun de plata" sau e ok si fara ?
semnarea unei facturi - de catre cumparator - nu echivaleaza cu acceptarea ei. semnatura are numai semnificatia de primire a facturii. sunt nenumarate hotarari date de instante in acest sens.

acceptarea poate rezulta din corespondenta (se recunoaste suma din factura respectiva, de ex.) sau din plati partiale in contul aceleiasi datorii inscrise in factura.

intreba cineva de ce tot invocati faptul ca aveti contract. permiteti-mi sa raspund in locul dvs.: pentru ca procedura ordonantei de plata prevede in mod esential existenta unui contract:
"Art. 2. — (1) Prezenta ordonanta de urgenta se aplica creantelor certe, lichide si exigibile ce reprezinta obligatii de plata a unor sume de bani care rezulta din contracte comerciale."
Pentru Iuna cu respect,
Contract comercial este si contractul incheiat conform art. 36 din Codul comercial, adica, comanda urmata de executare sau formularea din dreptul anglo-saxon"gentlemen's agreement".
Am formulat numeroase actiuni pentru somatii de plata pentru livrari de marfuri executate in conditiile art. 36 si pentru care existau facturi semnate si stampilate de beneficiari sau prepusii acestora care confirmau primirea marfurilor, si am castigat.
In factura semnezi ca ai primit marfa acolo inscrisa.Prin factura se transfera dreptul de proprietate asupra marfii de la vanzator la cumparator.
Pentru Daiana,
Factura semnata si stampilata de beneficiar( reprezentantul legal sau prepusul lui desemnat sa primeasca marfa) este o factura acceptata, beneficiarul certifica prin semnatura si stampila faptul ca a primit bunul(marfa) mentionat(a) in factura.Drept urmare obligatia lui este sa plateasca pretul .
In cazul in care exista diferente cantitative, calitatative sau sortimentale intre bunurile inscrise in factura si cele efectiv receptionate, se face proces-verbal de constatare de diferente, se refuza factura total sau partial efectuandu-se mentiuni si in factura, care mentiuni se semneaza si stampileaza.
Daca in speta ta ai pus la dosar doar facturi cu stampila benficiarului, este posibil ca firma pe care o reprezinti sa fi fost tepuita de delegatul vostru care a avut sarcina sa livreze marfa.O stampila poate sa faca oricine si la orice centru.Dar exista si posibilitatea ca delegatul firmei tale sa speculeze neatententia unui prepus al beneficiarului care are si stampila sau cu complicitatea acestuia, sa aplice stampila, sa vanda apoi marfa in interes propriu si sa insuseasca c/valoarea acesteia sau sa o imparta cu complicle sau
Eu am lucrat la o firma de distributie produse alimentare, in special ape minerale si sucuri cu mii de clienti in toata tara.Am intalnit astfel de cazuri care in urma anchetelor administrative, inclusiv cu verificari in teren, s-au soldat cu plangeri penale impotriva salariatilor vinovati sau chemari in judecata pentru recuperarea pagubelor
Ultima modificare: Miercuri, 22 Iulie 2009
Mihail Cazacioc, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Semnatura -factura melcsy melcsy exista un contract de antrepriza semnat de 2 beneficiari, care defapt sunt sot si sotie. factura insa este semnata numai de catre una dintre ei....exista ... (vezi toată discuția)
Facturi nestampilate pati2000 pati2000 Salutare sunt nou pe aici ;v-am citit si va spun si eu:am o inspectie fiscala si in prealabil am de punctat cu anumiti furnizori declaratia 394. La un ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare comerciala flaviana flaviana Am un contract cadru de vanzare-cumparare comerciala, in obiectul caruia stipulez ca voi vinde marfuri in cantitatile, sortimentele, pretul precizat in ... (vezi toată discuția)