avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1238 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Proces custodie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Proces custodie

copilul se afala in italia fara acordul meu de a locui acolo..as dori dreptul la vizita si comunicare care imi este interzis...se poate face ceva?
Cel mai recent răspuns: emil78 , utilizator 14:05, 22 Septembrie 2015
Autoritatea părintească este una, programul de relaţii cu minorul este alta. Hotărâţi-vă ce vreţi.
Doriţi să locuiască copilul cu Dvs.? Dar copilul vrea? Câţi ani are copilul?
copilul are 3 ani...tinand cont ca locuieste fara acordul meu acolo..daca se poate sa locuiasca cu mine normal ca as vrea asta..dar un proces va stabili asta
Dvs. insistaţi pe acordul dvs. Probabil când a plecat din ţară, a avut acordul, altfel nu putea ieşi din ţară, sau poate copilul s-a născut acolo?În funcţie de situaţia concretă, se va judeca în interesul superior al copilului.
Deschideţi un proces de autoritate părintească , stabilire domiciliu al minorului şi de program de relaţii cu minorul, în funcţie de cum stabileşte instanţa autoritatea părintească şi domiciliul copilului.
a plecat cu acordul meu..dar nu sa si locuiasca acolo...asta incerc sa fac sa deschid un proces..multumesc pt sfaturi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerespectarea hotararii judecatoresti myhaylala myhaylala Buna ziua. Va rog sa ma ajutati si pe mine… am o problema. Sunt divortat din 11.02.2011, din casatoria noastra a rezultat un minor (are 5 ani acum). a ... (vezi toată discuția)
stabilire program vizitare minor matildamihai matildamihai Divortat,custodia copilului acordata sotiei,sotia recasatorita cu un roman,plecata in Germania cu copilul fara acordul meu.In Romania la divort nu mi s-a ... (vezi toată discuția)
Proces tutela comuna si domiciliu impotriva dorintei copilului radu67 radu67 Buna ziua, Situatie de fapt: -Sotia divortata si recasatorita(are un copil de aproape 12 ani la care are tutela exclusiva) -Actualul sot si-a gasit un loc ... (vezi toată discuția)