O firma din Romania doreste sa angajeze un cetatean bulgar. Acesta isi va desfasura activitati de marketing si achizitii in Bulgaria. Firma din Romania nu are un birou sau un sediu fix in Bulgaria, angajatul lucrand la domiciliu. O data la 2 saptamani angajatul bulgar vine pentru aproximativ 2 zile in Romania.
Va rog sa imi raspundeti care este procedura de angajare a cetateanului bulgar? Are nevoie de permis de rezidenta sau permis de munca, desi nu lucreaza efectiv in Romania?
Din punct de vedere al contributiilor sociale (sanatate, somaj CAS), acestea trebuie platite in ROmania?
Va multumesc frumos.
explicatii: certificate de inregistrare atesta dreptul de sedere al cetatenilor UE/SEE pe
teritoriul Romaniei si inlocuiesc permisele de sedere existente. Avand in vedere ca fara CNP, nu aveti posibilitate de a inregistra in registrul de evidenta salariatul cet.strain. Da, aveti posibilitate de a inregistra CIM-ul la ITM, da nu in REVISAL... deci, dupa inregistrarea CIM la ITM, salariatul va fi obligat sa obtina certificatul de inregistrare, unde va fi specificat CNP-ul, dupa care efectuati inregistrarea CIM in REVISAL, informati ITM-ul si depuneti modificarea si faceti rectificarile ale Statelor de Plata....
Buna ziua!
Am si eu o intrebare in legatura cu angajarea unui cetatean bulgar pe teritoriul Romaniei. Eu sunt din Bulgaria,nu am o viza de sedere. Am gasit un loc de munca si am incheiat si CIM. Angajatorul meu spune ca nu poate sa inregistreze CIM la ITM fiindca nu am un CNP romanesc si trebuie obtinut de la Politia pentru straini. De la Politie mi s-a spus ca mi se va elibera CNP-ul doar daca CIM este intregistrat la ITM. Si in momentul de fata nu stiu cum sa procedez.....
Va rog daca cineva stie raspunsul si ma poate ajuta sa-mi lase un mesaj pe forum.
Multumesc din suflet!