Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie pt cresterea copilului pentru mamica fara nici un venit

Va rog frumos sa ma sfatuiti ce e de facut, sunt intr-o situatie critica. Viitoare mamica urmeaza sa nasc, nu am fost lasata de sot sa lucrez pentru a depinde financiar de el, abuzata si fizic, amenintata. Urmeaza sa divortez cat de repede de un om groaznic. El a lucrat dar nu ii pot da actele:(( pentru ca doreste doar banii copilului si atat. Exista posibilitatea de a primi vreun ajutor banesc de la stat? Doar parintii ma pot ajuta sa-l cresc. Daca e posibil ce acte sunt necesare? Va multumesc anticipat si astept raspunsul dumneavoastra:((
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:01, 6 Octombrie 2015
In situatia dvs, puteti beneficia doar de alocatia de stat pentru copil , 200 lei pana la varsta de 2 ani si de 84 de lei pentru perioada cuprinsa intre 2 ani si 18 ani.

Pentru depunerea dosarului privind alocaţia de stat sunt necesare următoarele acte:
- actele de identitate ale părinţilor (mamă şi tată copil);
- certificat de naştere copil;
- certificat de căsătorie/livret de familie (pentru persoanele necăsătorite);
- opţional, extras de cont (BRD, BCR, CEC, B.Transilvania etc.);
- cerere tip de solicitare a acestui drept

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatie Pirimie Pirimie Buna ziua am o fiica care are 2 copii minori,in urma cu doi ani a plecat in Franța la muncă, luând si copii cu ea.A renunțat la plata alocației pentru ... (vezi toată discuția)
Stimulentul de insertie baltamircea baltamircea ce acte trebuie pentru stimulentul de insertie? (vezi toată discuția)
Alocatie copil razvannegut87 razvannegut87 As vrea sa stiu si eu daca nam luat alocatia pe copil un an e posibil so pierd pe anul care a trecut copilul are 1 an as vrea sa stiu va multumesc (vezi toată discuția)