avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Caz civil sau abuz de incredere - Recuperarea unei ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Caz civil sau abuz de incredere - Recuperarea unei sume de bani

Buna ziua, am și eu nevoie de niște sfaturi, în urma cu aproape 1 an am dat unui prieten o suma de bani împrumut pentru a-și cumpăra o finala pentru un motor,, o parte din bani i-am împrumutat de la alt prieten care a fost cu mine când i-am imamat integra suma de bani celui care îmi ceruse, ok întrebarea mea este cum recuperez acești bani, tot timpul îmi spune ca mi da înapoi, ca mâine ca săptămâna viitoare etc și niciodată nu reușește sa ajungă la mine, am martor băiatul care a mers cu mine sa ii dau bani ( tot de la el am împrumutat o parte de bani ) am mesajul pe telefon când îmi cere bani și pentru ce mi' cere, multe alte mesaje pe telefon când îl rog sa îmi dea bani, am mesaje pe Facebook in care ma minte ca îmi va înapoia bani. pe lângă asta nu sunt singurul căruia ii datorează bani mai am încă 2 3 prieteni cărora le datorează sume mult mai mari, am vorbit cu ei și suntem în căutarea unei soluții de-a ne recupera bani. am fost abuzat de acest tip m-a înșelat de nenumărate ori și am trecut tot timpul cu vederea în ideea de a-mi recupera bani'!! am scris pe Facebook un fel de Scrisoare proprie cu titlul " Lecție de viata de ce sa nu dai bani împrumut " ei bine în aceasta scrisoare text, am descris povestea mea cu acest individ adică cum m am împrietenit cu el cum m-a înșelat cu sume de bani, cum a abuzat de încrederea mea, cum mi a cerut bani, deci pur și simplu am făcut o poveste proprie." țin sa menționez ca în toată poveste scrisa pe Facebook nu am încercat sa comercializez acel text nu am cerut bani pentru a putea fi citit nu am încercat sa mituiesc pe nimeni, o simpla exprimare libera respectând termenii și condițiile de utilizare ale Facebook-ului " la câteva zile primesc telefon de la soția acestui individ în care începe și ma minte ca îmi voi primi bani, ca nu e frumos ce am scris pe Facebook etc,la care ii spun ca am scris deoarece vreau sa luminez lumea de ce nu este bine sa dea bani împrumut, la care soția lui îmi spune " asta e șantaj, am lucrat 20 ani in politie ( a lucrat ca secretara ) O SA AM GRIJE CA TU, ION și restu SA AJUNGEȚI ACOLO UNDE TREBUIE " ok deci cum sa o iau ca pe o amenințare ?!!!avem nevoie de niște informații cum sa ne recuperam bani împrumutați, Mulțumesc Pentru Timpul Acordat
Cel mai recent răspuns: catalin27smb , utilizator 14:52, 11 Octombrie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
Uneori și o înțelegere verbală poate fi asimilată unui contract, atâta vreme cât există probe care să dovedească acel acord verbal. În 99,99% din stuații, recuperarea unui împrumut nereturnat se face pe cale civilă și nu este vorba despre nicio infracțiune de înșelăciune sau de abuz de încredere, așa cum vă sugerează un ”avocat” mai sus. Gândițivă că dacă ar fi așa, asta ar însemna că toți datornicii la bănci din România, ar fi de fapt infractori. Ei ar fi autorii unor infracțiuni precum înșelăciuni sau abuz de încredere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselaciune, abuz de incredere deliachiuzbaian deliachiuzbaian Anul trecut in septembrie o colega a apelat la mai multe persoane (fara sa stim unii de altii) pentru a imprumuta bani de la acestea. [b]Eu am cazut la o ... (vezi toată discuția)
Buna - cum pot sa recuperez o suma imprumutata cuiva marianaolaru marianaolaru acum ceva timp am imprumutat pe cineva cu bani si acum nu vrea sa mai mi dea,cum as putea sa ii mai recuperez.daca il sun ma ameninta si am mesaje de ... (vezi toată discuția)
Se poate autentifica contract imprumut doar cu martori? mtc mtc Buna ziua, Se poate autentifica un contract de imprumut la notariat doar prin prezenta unor martori si a unor probe, fara prezenta celui care a primit ... (vezi toată discuția)