avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Contestarea in instanta a decizie de solutionare a ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Contestarea in instanta a decizie de solutionare a comisiilor de expertiza (contestate)

Buna ziua,
Tatal meu a pierdut pensia de invaliditate gradul III, acum 3 luni si jumatate. Acesta a facut contestatie si dupa mai bine de 3 luni , in care am tot sunat sa aflam de ce intarzie, ni s-a comunicat ca sunt foarte aglomerati si nu au timpul necesar sa rasunda in termenul legal si sa asteptam ca se va rezolva, a fost chemat iar. In doar 5 minute i-au dat acelasi verdict spunandu-i ca este apt de munca. Precizez ca tatal meu are nevoie urgenta de operatie de schimbare de valva la inima. Intr-o zi la munca a cazut din picioare, a venit ambulanta si s-a constatat dupa zeci de analize repetate ca nu mai are voie sa depuna efort fizic si trebuie sa se pensioneze pe caz de boala si sa se opereze urgent. Intrebarea este ce sanse sunt sa castige in instanta impotriva contestatie avand in vedere ca analizele si verdictele doctorilor(clinici private si de stat) spun clar ca nu are voie la efort , si rezultatele testelor facute de cei de la Institutului Naţional de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă care il trimit la munca?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 15:10, 15 Octombrie 2015
Îmi pare rău de această situație! Nu vă poate spune nimeni ce șanse are tatăl dvs. să câștige un eventual proces. Oricum trebuie să se adreseze instanței, nu are ce să piardă. Multă sănătate!
Ultima modificare: Joi, 15 Octombrie 2015
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de invaliditate-definitiva got2i got2i Buna ziua.Vreau sa stiu unde pot intreba de exemplu,de ce ministerul muncii ,sanatatii etc. nu pensioneaza definitiv sa nu mai umble pe la comisii oameni ca in ... (vezi toată discuția)
Sunt foarte bolnav, dar comisia de reexaminare a apreciat contrariul Catalina Mara Catalina Mara Buna ziua!Tatal meu este pensionat pe caz de boala de 12 ani.Pe langa grave probleme la inima,reumatic,are de vreo doi ani si probleme psihice destul de grave ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! retragere pensie pe caz de boala gr. 2 Arhanghelul_G Arhanghelul_G In anul 2002 tatal meu a fost operat la spitalul Bagdazar Arseni de domnul doctor George Vasilescu si diagnosticat cu malformatie artero-venoasa de fosa ... (vezi toată discuția)