avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1315 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Urmarire Imobiliara + Poprire Salar
Discuție deschisă în Executare silită

Urmarire Imobiliara + Poprire Salar

In primavara acestui an am fost executat silit (proprire pe salar) pentru un credit facut in anul 2006 in valoare de 16000.Din luna iunie sunt in proces cu ei deoarece creditul este prescris pentru contestatie la executare.
Astazi am primit o instiintare in care mi se spune ca daca in termen de 15 zile nu platesc suma datorata , imobilul imi va fi scos la vanzare publica.

Intrebarea mea este urmatoarea:Au voie sa faca acest demers daca sunt deja in proces cu ei?Au voie sa faca acest demers daca am deja proprire pe salar?
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 08:44, 23 Octombrie 2015
Dacă vindeți apartamentul unei rude sau unei persoane față de care se poate proba că știa că îl vindeți doar pentru a-l ascunde de creditori, acea vânzare poate fi declarată inopozabilă față de creditori, la cererea acestora. Așadar, ar fi cam inutil să cheltuiți bani cu vânzarea, efectul ar fi zero.

În ceea ce privește contestația, dacă vi se va admite, vor fi anulate actele de executare, inclusiv actul de adjudecare al imobilului.
faceti contestatie la executare si invocati termenul de prescriptie.
Ilie1111 a scris:

În ceea ce privește contestația, dacă vi se va admite, vor fi anulate actele de executare, inclusiv actul de adjudecare al imobilului.

Discutabil....
Articolul 724 Modalitatea de restabilire
(1) In cazul in care instanta judecatoreasca a desfiintat titlul executoriu sau insasi executarea silita, la cererea celui interesat, va dispune, prin aceeasi hotarare, si asupra restabilirii situatiei anterioare executarii. In cazul in care bunul supus executarii silite este un bun imobil, instanta va dispune asupra efectuarii operatiunilor de carte funciara necesare, fara insa a se aduce atingere drepturilor definitiv dobandite de tertii de buna-credinta, potrivit regulilor de carte funciara.

dupa parerea mea singura contestatie care are un real succes pentru anularea actului de adjudecare este cea prevazuta de art. 849 coroborata bineinteles cu o executare la titlu sau la executarea insasi (si care sa fie si bine intemeiata)
Pentru a preintampina astfel de probleme exista institutia susoendarii executarii.
Excelent punctat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament cumparat de la adjudecatar csirbu csirbu Buna ziua! In noiembrie 2015 am cumparat un apartament de la o persoana care l-a adjudecat in urma unei licitatii la o executare silita. Fostul proprietar a ... (vezi toată discuția)
Experienta mea cu cumpararea de imobile aflate in executari silite, si cand oare vor inceta sa reprezinte practic un camp minat si foarte riscant? vioricaw vioricaw In ultimii 2 ani am participat la mai multe licitatii publice pentru apartamente scoase la vanzare in urma unor executari silite realizate de executori ... (vezi toată discuția)
Inscriere somatie de plata in cartea funciara leopold2010 leopold2010 Buna ziua, Vreau sa stiu si eu daca si cum o somatie de plata poate fi inscrisa in cartea funciara. Existau doua ipoteci de grad I si II inscrise in cartea ... (vezi toată discuția)