avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Ce legi li se aplică profesorilor din școlile ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Ce legi li se aplică profesorilor din școlile private internaționale?

Aș vrea să știu ce legi (în afară de legislația muncii) li se aplică profesorilor angajați într-o școală înregistrată la MEN ca furnizor de educaţie care organizează şi desfăşoară, pe teritoriul României, activităţi de învăţământ corespunzătoare unui sistem educaţional din altă ţară.
Mai exact, aș vrea să știu dacă drepturile stabilite prin Legea Educației Naționale (care la art. 1 vorbește despre ”sistemul naţional de învăţământ de stat, particular şi confesional”) și legile subsecvente se aplică și profesorilor care predau în școli străine care funcționează pe teritoriul României. Faptul că legea vorbește de ”sistem național” mă face să cred că nu, însă în felul ăsta profesorii români din școlile străine rămân într-un fel de teritoriu al nimănui - nu au nici pe departe salariul colegilor străini (au doar un pic mai mult decât profesorii din sistemul național de stat) și nu au nici drepturile profesorilor din sistemul național de stat (normă didactică de 18 ore, dirigenție plătită cu 10% din salariul de bază; în școlile străine dirigenția e rareori plătită, niciodată cu 10%; orele de predare sunt mult mai multe, cele suplimentare niciodată plătite).
Mulțumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Octombrie 2015
a_na, utilizator

Alte discuții în legătură

Profesorii pensionati..... atena52 atena52 Un profesor ,pensionar ,angajat prin plata cu ora,care primeste dirigentia unei clase ,poate fi platit ? Stiu ca ,orice munca desfasurata ,este platita ... (vezi toată discuția)
Statut cadre didactice Mihaiza Mihaiza În Art. 262 Legea 1/2011 Norma didactică Statutul personalului didactic din învăţământul preuniversitar este prevazut : Norma didactică Art. 262 (1) ... (vezi toată discuția)
Îndemnizaþie conducere roman gheorghe roman gheorghe Sunt profesor pentru învăţământul primar, dacă deţin şi funcţia de director coordonator la o şcoală de centru de comună mai pot beneficia de ... (vezi toată discuția)