avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Posibila ridicare abuziva permis
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Posibila ridicare abuziva permis

Buna ziua,
Eram cu masina oprit inafara carosabilului din cauza unei explozii la roata.
La un moment dat, a venit un echipaj de politie care a oprit si mi-a cerut actele inclusiv permisul de conducere.
Mentionez ca eu nu ma aflam la volan eram afara langa masina cu motorul oprit si cheile la mine in buzunar si asteptam un prieten sa vina cu o alta masina. M-au pus sa suflu si in etilotest care a iesit pozitiv cu o concentratie de 0.60 in aer (consumasem alcool in timpul asta). M-au dus la recoltare de probe de sange iar permisul mi-a fost retinut .
Intrebarea mea este urmatoare: echipajul de politie avea vreun drept sa ma puna sa suflu in etilotest, sa ma duca sa-mi recolteze probe de sange si sa-mi ridice permisul de conducere in conditiile in care eu nu ma aflam la volan? Pe mine m-au gasit langa masina.
Si ce pot sa fac ca sa contest decizia? Este corect sa procedeze asa daca eu nu ma aflam la volan? Unde sa merg mai departe?
In asteptarea unui raspuns,
Va multumesc anticipat!

In asteptarea unui raspuns,
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: sadrian , utilizator 22:39, 4 Septembrie 2020
@Dl.AvocatPatrascuRazvan
citez: Mai sunteti nelamurit ?
Reply: EU raman nelamurit, permiteti sa imi exprim nelamurirea ?
Daca da, voi conexa si expozeul Dlui catalin27smb la nelamurirea mea !
Respect.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu stiu de ce, dar parca simpla explozie/pana nu as incadra-o la ceea ce se numeste "accident". Nu a produs alte pagube in afara de un amarat de cauciuc in valoare de maxim 100 - 200 de lei si nici victime nu au fost.

Daca este asa cum descrieti intamplarea, eu cred ca politistii au fost putin cam prea zelosi ca sa nu zic altfel.

Acel amanunt ca v-au gasit langa masina si nu conducand, va va ajuta foarte mult. Legal, nu are nicio relevanta, puteati fi si in coma alcoolica si tot nu aveau motiv sa va duca la prelevarea de probe biologice si sa va suspende permisul atata timp cat nu ati fost oprit in trafic, conducand masina. Masina era in afara partii carosabile deci...


Agentii nu au observat in mod direct fapta prin propriile simturi, ci au dedus faptul ca ati fi condus masina sub influenta bauturilor alcoolice.
Adica lor li s-a parut ca pupaza canta si vrabia zboara.

Intrucat vorbim de un dosar de cercetare penala, va sfatuiesc sa aveti totusi o intrevedere cu un avocat.


Ultima modificare: Luni, 2 Noiembrie 2015
catalex, utilizator
Bineinteles ca nu este accident... :thumbup:
Multumesc pentru raspunsuri. Sper sa reusesc sa-mi demonstrez nevinovatia cu ajutorul unui avocat.
O zi buna tuturor!
Ei, si au constatat ca nu este hot. Si daca masina era in afara carosabilului, inseamna ca nu era in trafic. Imi dau lacrimile de fericire ca echipajul s-a sezizat ca era in dificultate. S-a sesizat vreun echipaj de politie ca imi sare o roata din cauza gropilor nesemnalizate sau ca intru in sant pentru ca un idiot de sofer taie o curba? Daca nu conducea masina in stare de ebrietate, se poate considera ca, de suparare si de durere in suflet a consumat alcool in timp ce efectua reparatia, urmand ca dupa reparatie sa lase masina acolo si sa continue tratamentul de relaxare, cu cheile in buzunar. Am un prieten care, beat fiind, a coborat din casa, cu cheia in mana, sa ia ceva din portbagajul masinii si vajnicii aparatori ai legii au trecut pe acolo si i-au facut in dosar penal pentru ca a condus masina in stare bahica. Am permis de 36 de ani si nu am vazut in tot acest timp, sincer, vreo masura utila din parte Politiei rutiere. Daca rulam cu 65 in localitate si ma depasea unul cu o masina de peste 50.000 de euro cu 120, Politia ma oprea tot pe mine. Daca am baut si vreau sa-mi iau tigarile din masina cand se hotarasc cavalerii circulatiei sa treaca pe acolo, inseamana ca am condus masina in stare bahica? Mai ramane, avand cheile la mine, sa trec beat pe langa masina proprietate si sa fiu acuzat ca tocmai am condus-o. @ACManuela ne lumineaza este ilegal sa stau beat langa masina mea, asta inseamna ca ori am condus-o, ori intentionez sa o fac. Daca, daca .... @ACManuela, eu inteleg ca, dupa spusele dvs., temeinic ancorate in legislatia rutiera, daca soferii bauti au pilot automat, pot sa stea lesinati la volan (?)...
Ultima modificare: Vineri, 4 Septembrie 2020
sadrian, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis ACManuela ACManuela Buna ziua, Eram cu masina oprit inafara carosabilului din cauza unei explozii la roata iar [u]eu eram afara din masina si incercam sa repar roata[/u] in ... (vezi toată discuția)
Băut dar cu motorul oprit si parcat acasă, ce fac ? Taisir Taisir Buna ziua , am si eu o problema si nu stiu ce sa fac , acum o saptamana am fost la o petrecere intr un sat si am consumat alcool fiind cu masina , mai spre ... (vezi toată discuția)
Mi-a fost reținut permisul de conducere deși mașina era staționată. Îmi puteți explica de ce? Stfansky Stfansky In timp ce eram oprit pe loc stăteam in masina cu un prieten si cu soția mea un echipaj de poliție a oprim langa masina cerundune sa ne legitimat neam ... (vezi toată discuția)