avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Persoana cu handicap
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Persoana cu handicap

in octombrie un angajat a adus certificat cu grad handicap 2
Ce obligatii are firma in acest caz ?Plateste catre buget o contributie alta decat cele platite in conditii normale ?
Ultima modificare: Luni, 26 Octombrie 2015
adrianabresug, utilizator
Cel mai recent răspuns: Elena Marc , Consultant GDPR 14:16, 26 Octombrie 2015
scuze pt greseala de la ,,subiect ,, persoana cu handicap
Angajatorul urmeaza sa nu retina impozit aferent venituri
Art.78 din Legea 448/2006 alin (2)Autorităţile şi instituţiile publice, persoanele juridice, publice sau private, care au cel puţin 50 de angajaţi, au obligaţia de a angaja persoane cu handicap într-un procent de cel puţin 4% din numărul total de angajaţi.
(3)Autorităţile şi instituţiile publice, persoanele juridice, publice sau private, care nu angajează persoane cu handicap în condiţiile prevăzute la alin. (2), pot opta pentru îndeplinirea uneia dintre următoarele obligaţii:
a)să plătească lunar către bugetul de stat o sumă reprezentând 50% din salariul de bază minim brut pe ţară înmulţit cu numărul de locuri de muncă în care nu au angajat persoane cu handicap;
b)să achiziţioneze produse sau servicii realizate prin propria activitate a persoanelor cu handicap angajate în unităţile protejate autorizate, pe bază de parteneriat, în sumă echivalentă cu suma datorată la bugetul de stat, în condiţiile prevăzute la lit. a).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa pentru pers cu handicap ContSters146823 ContSters146823 Institutiile publice platesc taxa pentru persoanele cu handicap? Multumesc (vezi toată discuția)
Modificari legea 448/2006 axentyna@yahoo.com axentyna@yahoo.com Buna ziua, Este valabila, in continuare, optiunea ca o SC cu peste 50 salariati sa achizitioneze produse / servicii de la o unitate protejata (conf Legii ... (vezi toată discuția)
Fond de handicap TironSandra TironSandra Buna ziua, Daca o societate are 52 de salariati , dar numarul mediu de salariati este de 48, plateste fond de handicap? Multumesc (vezi toată discuția)