in urma intelegerii dintre noi , am hotarat sa nu mai facem partaj si apartamentul pe care il detinem sa aiba urmatorul statut: sa intre in proprietatea mea in momentul in care eu ii dau fostului sot suma de 300 mil (lei vechi) si renunt la pensia alimentara ce tatal trebuie sa o achite pt ingrijirea copilului! este posibil ca tatal sa imi vanda partea lui de casa in conditiile prezentate? ce ma sfatuiti sa fac ?
Proprietatea devalmasa prezinta anumite trasaturi , in comparatie cu cea pe pe cote parti : i
ntrucat nici unul dintre soti nu are individualizata o cota parte din dreptul de proprietate , nu ar sti ce / cat sa instraineze . Mai mult , in vederea incheierii unui act de dispozitie , mandatul tacit reciproc nu mai e operant, ci e necesar acordul expres al celor doi soti.
Actul e lovit de nulitate relativa , daca regula de mai sus nu e respectata.
In ceea ce priveste vreo" conventie "cu privire la dreptul de intretinere al minorului de catre tata avand ca obiect renuntarea la pensie , aceasta e nula de plin drept.
Daca timpul reprezinta un impediment pentru a sista starea de coproprietate , poate exista un
partaj conventional notarial (care prezinta un avantaj din punctul de vedere al duratei ), prin instrainare , sau atribuire, cu obligatia de a plati o sulta catre sot.E cea mai justa solutie.
Succes.