avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1272 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Factura
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Factura

As vrea sa intreb daca emiterea facturii (in activitatea de prestari servicii ) catre beneficiar -persoana fizica si semnarea acesteia de catre client reprezinta garantia ca acesta va efectua plata la o data ulterioara ( cel mult 40 zile am discutat ).
Iar la acea data se va elibera chitanta .
Cel mai recent răspuns: Iael , utilizator 15:12, 18 Decembrie 2009
Chirie conform contract pe luna....
Garantia nu se factureaza, este scrisa in contract si se depune in cont sau casierie
imago_expert a scris:

In cazul prestarilor de servicii este obligatoriu sa aveti si contract. In contract puteti prevedea si penalitati la neplata in termen a facturii, precum si modalitatile de solutionare ale unui eventual litigiu.

puteti, va rog, sa-mi indicati legislatia care se referea la aceasta obligatie?
multumesc.
Ce se intelege prin chirie deductibila in totalitate ?
iuna a scris:

imago_expert a scris:

In cazul prestarilor de servicii este obligatoriu sa aveti si contract. In contract puteti prevedea si penalitati la neplata in termen a facturii, precum si modalitatile de solutionare ale unui eventual litigiu.

puteti, va rog, sa-mi indicati legislatia care se referea la aceasta obligatie?
multumesc.

Codul fiscal art.21
(4) Următoarele cheltuieli nu sunt deductibile
m) cheltuielile cu serviciile de management, consultanţă, asistenţă sau alte prestări de servicii, pentru care contribuabilii nu pot justifica necesitatea prestării acestora în scopul activităţilor desfăşurate şi pentru care nu sunt încheiate contracte;
Norme metodologice
Art. 21 al. 4 m)
48. Pentru a deduce cheltuielile cu serviciile de management, consultanţă, asistenţă sau alte prestări de servicii trebuie să se îndeplinească cumulativ următoarele condiţii:
- serviciile trebuie să fie efectiv prestate, să fie executate în baza unui contract încheiat între părţi sau în baza oricărei forme contractuale prevăzute de lege; justificarea prestării efective a serviciilor se efectuează prin: situaţii de lucrări, procese-verbale de recepţie, rapoarte de lucru, studii de fezabilitate, de piaţă sau orice alte materiale corespunzătoare;
- contribuabilul trebuie să dovedească necesitatea efectuării cheltuielilor prin specificul activităţilor desfăşurate.
Nu intră sub incidenţa condiţiei privitoare la încheierea contractelor de prestări de servicii, prevăzută la art. 21 alin. (4) lit. m) din Codul fiscal, serviciile cu caracter ocazional prestate de persoane fizice autorizate şi de persoane juridice, cum sunt: cele de întreţinere şi reparare a activelor, serviciile poştale, serviciile de comunicaţii şi de multiplicare, parcare, transport şi altele asemenea
multumesc

nu rezulta in mod cert ca e necesar un contract scris. intervine aici discutia despre "contract" intre parti, care nu este esentialmente scris ...

Alte discuții în legătură

Tva intracomunitar chirii gacon gacon buna ziua, societatea noastra din Romania doreste sa inchirieze un teren unei societati din Ungaria, societate care inchiriaza respectivul teren in ... (vezi toată discuția)
Chirie facturata fara tva cry_mitroi cry_mitroi Buna ziua, Am o societate comerciala neplatitoare de TVA si am inchiriat un spatiu comercial de la o alta societate comerciala platitoare de TVA.In urma ... (vezi toată discuția)
Tva la inchiriere AdiBat AdiBat Buna ziua, am o casa proprietate personala (proprietar persoana fizica) si o firma srl cu 3% impozit pe venit si platitoare de TVA in care am investit niste ... (vezi toată discuția)