avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cand si cum se poate stinge dreptul de uzufruct ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cand si cum se poate stinge dreptul de uzufruct viager pentru neuz

Buna ziua.
In urma cu 15 ani am cumparat de la tatal si unchiul meu o casa prin contract de vanzare cumparare cu uzufruct viager in beneficiul lor.Avand acceptul lor am racordat la utilitati ,reparat si locuit in aceasta .Casa nu a fost inchiriata , nu este locuita (inchiriata)de 2 ani de cand eu m-am mutat in alta parte.Recent unchiul si-a exprimat dorinta de a inchiria casa.
Intrebarile sunt :
1.Dupa cat timp de neuz se poate stinge dreptul de uzufruct?(Am gasit pe net doua situatii 10 ani sau 30 de ani)
2.Care este procedura pentru stingerea dreptului de uzufruct pentru neuz?
3.Cum poate inchiria unchiul casa daca tatal meu nu este deacord?
4.Care sunt dispozitiile in materie de carte funciara in cazurile de stingere a uzufructului viager?Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Bună ziua - pierdere drept de uzufruct MariaM82 MariaM82 Este o clauză de \"uzufruct viager\" scrie clar. Dacă nu mai locuiesc timp de 10 ani în casă se anulează acest drept? (vezi toată discuția)
Anulare uzufruct camelia6217 camelia6217 Am dat in uzufruct viager mamei mele apartamentul cumparat de mine.Cum pot sa sting uzufructul? (vezi toată discuția)
Nudul proprietar lore_lore lore_lore In situatia in care exista un drept de uzufruct asupra unui imobil, iar nudul proprietar moare, se stinge uzufructul?Adica mostenirii nudului proprietar sunt ... (vezi toată discuția)