Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie minor

Buna ziua,
As dori si eu o lamurire la urmatoarea situatie. Am avut o relatie de 5 ani in urma careia a rezultat un copil. Acesta are 3 luni. Eu si tatal copilului suntem despartiti,iar el ma tot ameninta ca vrea custodia lui. Mentionez ca nu suntem casatoriti,iar eu trebuie peste o luna sa ma intorc la serviciu.
Nu imi doresc sa imi ia el copilul. Credeti ca ar fi posibil sa obtina custodia?
Care e situatia, cum ati stat, unde sta tatal, unde copilul, unde dv.? Cine l-a ingrijit pana azi, cat l-a vizitat celalalt parinte sau ati stat impreuna?
Custodia sau autoritatea parinteasca va fi comuna, asa cum e si acum, asadar niciio schimbare aici. Locuinta copilului, e de vazut situatia, de regula se schimba greu.
Sanse exista intotdeauna in toate directiile, asta nu va putem garanta.
Am locuit impreuna pana am nascut,apoi ne-am despartit. El locuieste cu parintii lui,iar eu cu parintii mei si cu copilul. In trei luni de zile a venit doar de 2 ori la el. Si peste o luna eu trebuie sa reiau serviciul,iar el ma tot ameninta ca o sa castige custodia lui. Avand in vedere ca are doar 3 luni nu trebuie sa locuiasca la mama?
Mentionez ca el are o firma cu domeniu de activitate in agricultura.
Multumesc.
Nu il mai luati in seama, copilul va ramane sa locuiasca la dvs. Cereti-i pensie in instanta daca de bunavoie nu contribuie la intretinerea copilului.
N-as sfatui-o sa inceapa razboiul, mai degraba o mediere, o intelegere, un acord. Ar face un inceopuot frumos al vietii de parinti, nu un razboi care are sanse mari sa se tot desfasoare in jurul copilului... zic eu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie copil minor oanamaiu oanamaiu Buna ziua, Eu si sotul meu vom divorta, avem impreuna o fetita(4 ani), se pare ca nu putem ajunge la o intelegere de custodie comuna(cum as fi vrut eu) si ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! În cazul divorțului, care sunt situațiile în ... Maria-Daniela1982 Maria-Daniela1982 Bună ziua! În cazul divorțului, care sunt situațiile în care mama nu primește custodia deplina a copilului? Copilul are 1 an și 10 luni. Mulțumesc! (vezi toată discuția)
Custodie copil minor ciancu ciancu Buna ziua As dori sa-mi sati un sfat. Am trait 7 ani in concubinaj cu o persoana. Din relatia noastra a rezultat un copil minor. Relaţia noastră nu a fost ... (vezi toată discuția)