avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Renuntare abonament Orange
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Renuntare abonament Orange

buna ziua,
vreau sa renunt si eu la abonamentul orange me 5 sunt in ultimile 5 luni de periada contractuala. M-am suparat cu ei sunt client de 5 ani si nu ofera nimic pentru fidelizare la abonamente mici doar de la 10 euro in sus si pentru asta vreau sa inchid abonamentu cu ei. Ei ma pun sa platesc lunile ramase inmultite cu valoarea abonamentului fara tva. exista o posibilitatea sa renunt fara sa platesc aceste luni si sa-mi inchida abonamentu?
Buna ziua,

Am exact aceeasi situatie si am fost curios sa verific actul aditional intre mine (PJ) si Orange. Articolul suna in felul urmator:

in cazul denuntarii unilaterale a actului aditional in timpul perioadei minime contractuale, clientul va datora Orange Romania despagubiri constand in contravaloarea abonamentului lunar (cuprinzand suma taxei lunare şi a taxelor de SIM pentru cartelele active in momentul solicitarii denuntarii) inmultit cu numarul de luni ramase pana la expirarea perioadei mentionate anterior.


Va rog sa imi spuneti cum interpretati acest articol si daca sunt indreptatit sa cer rezilierea.

Caz in care imi puteti face o recomandare, cum ar trebui sa sune corect legal cererea mea de reziliere ?

Multumesc,
O zi frumoasa in continuare !
1. Nu e nimic de interpretat, nu e taxa de reziliere in suma fixa. Daca scria

in cazul denuntarii unilaterale a actului aditional in timpul perioadei minime contractuale, clientul va datora Orange Romania despagubiri constand in 200 Euro

da, era motiv de reziliere pentru clauza abuziva. Asa, despagubirile depind de numarul lunilor ramase din contract si de taxele enumerate deci se incadreaza la justa despagubire despre care tot vorbim.

Despre marimea despagubirilor pretinse mi-am exprimat parerea, n-as vrea sa scriu de doua ori acelasi lucru asa ca va rog sa cititi aici:
www.avocatnet.ro/content/for...
Pe scurt, in opinia mea nu e ilegal sa se ceara despagubiri insa sunt prea mari tinand cont ca nu mai presteaza servicii.

2. Daca doriti sa denuntati contractul nu faceti cerere, ci notificare (deci ii anuntati, nu le cereti acordul) de reziliere a contractului incepand cu data de ... Gasiti modele pe net.
Notificarea trebuie trimisa cu cel putin 30 de zile inainte de data de la care nu mai doriti sa fiti clientul lor.

Dupa ce primiti factura faceti reclamatie la ANPC: cereti analizarea legalitatii clauzei si micsorarea sau anularea despagubirilor pretinse.

eu sunt fidel de 10 ani si stai linistit n-am primit nimic, astea-s conditiile de abonament, asteapta terminarea contractului si iati cartela
conteaza foarte mult data de facturare. in contract mai scrie ca inchiderea abonamentului se va face de la urmatoarea data de facturare dupa expirarea preavizului de 30 de zile.
sandman a scris:

Asa fac cind ii prinzi cu ocaua mica, dar pare ca au da tde la ei, ca au facut o favoare. Acelasi lucru l-am patit si eu cu Vodafone. X-(


Imi puteti spune cum ati procedat cu cei de la Vodafone? Sunt in discutii cu ei pt. ca nu doresc sa mai platesc abonamentul de net. M-au dat la firma de recuperare si ma suna toata ziua si imi trimit scrisori. Ce sa fac?

Multumesc!

Alte discuții în legătură

Anulare contract telefonie mobila manuelle manuelle Buna ziua. Imi puteti spune va rog care sunt conditiile in care se poate anula un contract de telefonie mobila? Mai am 17 luni de perioada contractuala, ... (vezi toată discuția)
Contract telefonie mobila axw axw Buna ziua, Din motive personale as vrea sa renunt la un abonament Orange dar stiu ca se cere taxa de reziliere adica sa platesc abonamentul pe lunile ramase ... (vezi toată discuția)
Denuntare contract orange si returnare produs mbracau mbracau Buna ziua, Am incheiat un contract de telefonie cu Orangela Orange Shop in Auchan Titan, in data de 09.11 si as dori sa il reziliez fara plata nici-unei ... (vezi toată discuția)