avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1242 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Probleme - alcoolemie 0.23, consecinte
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Probleme - alcoolemie 0.23, consecinte

va salut,am fost prins in trafic cu o alcoolemie de 0,23,o mare greseala din partea mea,ce este de facut in cazul acesta,este nevoie sa d-au un examen?nu mi s-a spus pe ce perioada mi-a fost suspendat?ca este de facut?
~ Conținut șters la cerere ~
Conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice constituie contravenţie(sub 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat) şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni şi cu aplicarea sancţiunii complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.
Până la expirarea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, trebuie să va prezentati la serviciul poliţiei rutiere care va are în evidenţă, pentru verificarea cunoaşterii regulilor de circulaţie.
Perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce se prelungeşte cu 30 de zile, dacă nu promovati testul de cunoaştere a regulilor de circulaţie, sau nu va prezentati la serviciul poliţiei rutiere pentru susţinerea verificării cunoaşterii regulilor de circulaţie.
multumesc
daca ai avut 0.23 ramai pieton 90 de zile. test NU trebuie sa dai decat daca ai facut si accident, tot respectul dle patrascu, am fost intr-o situatie aproape simulara ( am avut 0,34) si nu am dat examen. examen poti sa dai daca vrei sa reduci perioada suspendarii. daca il promovezi, il reduci la 30 de zile. daca pici examenul, se prelungeste cu 90+30. atentie la condus! in perioada in care ai permisul suspendat si conduci risti dosar penal pentru conducere fara permis. detalii pentru reducere gasesti aici:


Reducerea perioadei de suspendare a permisului de conducere

Perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule se reduce la 30 de zile conform art. 221 al.1 din R.A.O.U.G. 195/2002 republicat, la cererea titularului, dacă sunt îndeplinite, cumulativ, următoarele condiţii:

a fost declarat admis la testul de verificare a regulilor de circulaţie (până la expirarea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, conducătorul de autovehicul şi tramvai trebuie să se prezinte la serviciul poliţiei rutiere care îl are în evidenţă, pentru verificarea cunoaşterii regulilor de circulaţie);
a obţinut permis de conducere cu cel puţin un an înainte de săvârşirea faptei;
nu a mai beneficiat de o astfel de măsura în ultimii 3 ani de la data săvârşirii faptei pentru care se solicită reducerea perioadei de suspendare;
în ultimii 2 ani de la data constatării contravenţiei pentru care se aplică sancţiunea contravenţionala complementară nu a mai avut suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule.

Cererea necesară va fi depusă şi înregistrată la unitatea de poliţie din care face parte agentul constatator (cererea pentru reducerea perioadei de suspendare, se depune sau se trimite la Serviciul Poliţiei Rutiere care a dispus suspendarea permisului de conducere), având anexate următoarele documente:

o copie a procesului verbal de constatare a contravenţiei;
o copie a dovezii înlocuitoare a permisului de conducere;
o copie după chitanţa de achitare a amenzii;
o copie a BI/CI.

Conducătorii de autovehicul NU beneficiază de reducerea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, dacă:

perioada de suspendare a fost majorată, conform legii;
a cumulat, din nou, cel puţin 15 puncte de penalizare în următoarele 12 luni de la data expirării ultimei suspendări a exercitării dreptului de a conduce;
a fost implicat într-un accident de circulaţie din care au rezultat numai pagube materiale, iar rezultatul testării aerului expirat sau al probelor biologice a stabilit că a condus vehiculul în timp ce se afla sub influenţa alcoolului;
sancţiunea contravenţională complementară s-a dispus ca urmare a neopririi la trecerea la nivel cu calea ferată când barierele sau semibarierele sunt coborâte ori în curs de coborâre sau când semnalele cu lumini roşii şi/sau sonore sunt în funcţiune.

Sursa mesaj: [ link extern ] /
Ultima modificare: Luni, 9 Noiembrie 2015
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Ca de obicei cu respect, Dl. Avocat
Va rog frumos, cand a fost scazuta limita intre contraventie si infractiune la 0.40 mg / l ?
Nu era 0.80 ?
Un copy-paste din cel mai recent cod rutier cred ca ar fi de mare folos.
Cu consideratie.

Alte discuții în legătură

Art 106 cod rutier tutumester tutumester Conform alin. 1 din art. 106 cod rutier, inteleg ca daca nu am produs accident, permisul de conducere se restituie dupa 90 de zile fara sustinerea examenului ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis 60 zile zme-ul zme-ul Pe 24.06 mi s-a retinut permisul de conducere (cat B) pentru 60 zile - neacordare de prioritate in intersectie dirijata (acident cu pagube materiale) Am ... (vezi toată discuția)
Reducere suspendare permis auto neacordata... romulus1974 romulus1974 Buna ziua, am fost prins cu numere rosii expirate de o zi , nu mai conteaza a inceput tot calvarul parchet ,politie bla ,bla a sosit hotararea 300 ron amenda ... (vezi toată discuția)