avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA mentionat pe Factura Firmei - Urgent
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA mentionat pe Factura Firmei - Urgent

Buna ziua,

In ce priveste Factura/( in Engleza: Invoice/Debit Note) care trebuie trimisa la clienti.

Sablonul de Factura uzat de firma pentru servicii administrative, mentioneaza :
Comisionul nostru
Taxa platita la registru
si alte Plati - Courier , fax , telefon

Aceste sabloane de facturi nu au VAT% inclus si nu se mentioneaza.
Conducerea sustine ca deorece munca este realizata pentru Companii Europene pe teritoriu britanic nu se aplica TVA.

Managerul sustine ca deorece pe unele facturi (pentru munca administrativa) este mentionat contul bancar din Guernsey ( Channel Islands), iar Facura in sine vine din partea unei Companii inregistrate in Gibraltar (care apartine angajatorului) nu se aplica TVA.

Avand in vedere ca angajatii nu lucreaza in Guersey nici in Gibraltar, credeti ca TVA trebuie inclus? (indiferent daca pe sablonele de facturi se mentioneaza ca sediul de afaceri este in tari cu paradis fiscal).

Conducerea firmei sustine ca facturile sunt corecte si ca trebuie trimise la clienti.

Va rog sa ma sfatuiti daca facturile sunt corecte, trebuie inclus TVA sau nu? si cum se aplica TVA pt munca administrativa si in ce situatii poate fi exclus?


Multumesc pentru raspuns
Cu Stima

Ultima modificare: Vineri, 13 Noiembrie 2015
Adevar1, utilizator
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert Mihai PFA , Consultant fiscal 17:23, 13 Noiembrie 2015
Dvs facturati servicii sa inteleg.
Serviciile le facturati fara tva catre UE( cod valid de tva roi) si fara tva in afara UE ( export de servicii - scutit de tva, tva ul este datorat in tara de destinatie)
Daca primiti o factura de la o firma dintr un paradis fiscal impozitati suma cu 40 %( 24 tva plus 16 impozit) - vz CF, impozit nerezidenti.
Dar daca facturati spre un paradis fiscal nu e problema cu TVA ul. Banii va intra in tara, nu pleaca. Dvs platiti impozit pt suma, nu l deduceti...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva pe factura firmei urgent Adevar1 Adevar1 Buna ziua , O firma din Cipru ofera servicii administrative unor clienti din Grecia. Totusi atunci cand intocmeste Factura care trebuie trimisa la ... (vezi toată discuția)
Tva mentionat pe factura firmei Adevar1 Adevar1 Buna ziua, Lucrez la o firma (care ofera servicii administrative si fiduciare ) pe postul de Administrator. Intre obligatiunile mele mentionate in Contract ... (vezi toată discuția)
Pestari servicii rocky2009 rocky2009 Buna ziua, am urmatoarea speta: am un client care urmeaza sa semneze un contract cu o firma din Rusia - (prospectare piata), este platitor de TVA, dar nu ... (vezi toată discuția)