avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1307 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangere penala - declaratii false
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangere penala - declaratii false

Bună ziua,
În ultimul proces avut, reclamantul a făcut plângere penală împotriva mea, (după demararea procesului), pentru a constitui probe. După 2 luni, a introdus în dosarul civil,prin avocat, ca probă, nişte precizări, adresate Poliţiei, completare la plângerea penală fără nici o dovadă anexată.Am scris şi eu nişte precizări, adresate Poliţiei, în acelaşi dosar penal, prin care demontam acuzaţie cu acuzaţie, arătând că acele acuzaţii sunt de fapt inducerea în eroare a organelor judiciare şi declaraţii false; ca urmare, dosarul s-a clasat, fiindcă fapta nu există. Mai mult, în nota primită de la Poliţie, este specificat că d-na avocat a declarat că nu este împuternicită în acel dosar.
În motivarea hotărârii instanţei, nu se face referire la acel înscris şi nici la plângerea penală ca atare.
Întrebare:
Pot depune plângerea penală pentru dezinformarea organelor judiciare sau pentru ticluire de probe?
Mulţumesc.
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 18:17, 22 Noiembrie 2015
Plângerea penală s-a soldat cu: art.16 CPP:
b) fapta nu este prevăzută de legea penală ori nu a fost săvârşită cu vinovăţia prevăzută de lege;

Precizările introduse în dosarul penal cuprindeau fel de fel de acuzaţii nereale, menite să întărească convingerea agentului de cercetare judiciară de vinovăţia mea.
Printre altele, susţinea că eu nu am răspuns la nişte solicitări ale unei autorităţi, dar era în posesia unui document care atesta tocmai contrariul, fapt dovedit prin declaraţie de martor şi dovedibil prin adresa de înaintare a autorităţii respective către reclamant, la cererea sa;mai mult, reclamantul a participat efectiv la înfăptuirea acelei solicitări.
Ca sa fiti linistita puteti depune plangere penala.
Parerea mea este insa ca nu veti rezolva nimic.
Să înţeleg că , Codul Penal e doar de pus în vitrină?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inducerea in eroare a organelor judiciare maintrebazi maintrebazi Buna ziua, Poate cineva sa ma sfatuiasca, daca am primit un NUP in ianuarie 31 ( acuzatie pt evaziune fiscala) mai pot face acum plangere pentru inducerea ... (vezi toată discuția)
Calomnie sau nu? CatalinEu CatalinEu In calitate de agent constatator am aplicat o sanctiune contraventionala, iar contravenientul a facut plangere penala impotriva mea pentru incalcarea ... (vezi toată discuția)
Acuzația de calomnie si defăimare Macesului Macesului O fostă prietenă mi a deschis plângere la poliție pt santaj pe baza unei certi telefonice înregistrate de ea. Este fals. Dar pe baza plangerii am fost ... (vezi toată discuția)