avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Interceptari telefonice
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Interceptari telefonice

Am avut telefonul ascultat si ulterior mi s-a adus la cunostinta ca mi s-a deschis un dosar panal acuzat de favorizarea infractorului , tin sa mentionez ca telefonul meu a fost ascultat inchis . Interceptarile telefonice sunt probe in instanta ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Noiembrie 2015
oprea_mihai, utilizator
oprea_mihai a scris:
Interceptarile telefonice sunt probe in instanta ?

Sunt probe in instanta cu varf si indesat. De ce n-ar fi?

Metode speciale de supraveghere sau cercetare
Dispoziţii generale
(1) Constituie metode speciale de supraveghere sau cercetare următoarele:
a) interceptarea comunicaţiilor ori a oricărui tip de comunicare la distanţă;
[...]
(2) Prin interceptarea comunicaţiilor ori a oricărui tip de comunicare se înţelege interceptarea, accesul, monitorizarea, colectarea sau înregistrarea comunicărilor efectuate prin telefon, sistem informatic ori prin orice alt mijloc de comunicare.

Va pot condamna pe baza interceptărilor.
Insa mai trebuie sa existe și alte probe.
Daca exista un mandat de interceptare emis de un judecator de drepturi si libertati, inregistrarea reprezinta un mijloc de proba legal pe care il vor folosi in procesul penal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ascultarea telefonului puncuskaa puncuskaa cum se ascult telefoanele? dupa nr de telefon sau cum fac? daca telefonul meu nu a fost luat de catre politie si ei nu stiu numai numarul meu cum poate sa ... (vezi toată discuția)
Prelevare și conservare probe video sorein sorein Am fost victima unui incident într-un magazin dotat cu camere de supraveghere. Dorind să acționez în judecată magazinul (agresiune), mă bazez pe ... (vezi toată discuția)
Inteceptari telefonice - trebuie sa fii anuntat? xuser xuser Trebuie sa fii anuntat daca ti s-a interceptat telefonul? (ma rog dupa terminarea Up,etc) Am auzit la stiri ceva genul \"Dosarul Alro Alatina a fost inchis ... (vezi toată discuția)