avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Penalizare RCA: sofer sau masina
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Penalizare RCA: sofer sau masina

In cazul in care exista o dauna la una din masinile detinute, penalizarea MB se atribuie masinii care a produs paguba sau soferului ? MB se va reflecta si in politele celorlalte masini detinute de sofer sau numai in polita masinii care a produs-o.? Exista vreo penalizare la incheierea RCA care sa afecteze soferul?
Cel mai recent răspuns: Olga Tanasa , Consultant asigurari 10:00, 12 Decembrie 2015
Dvs. ati radiat masina de la organul fiscal? Instrainarea s-a consemnat pe certificatul de inmatriculare?

Asigurarea se face in baza certificatului de inmatriculare valabil. Daca dvs. i-ati dat certificatul in original, soc de asigurare nu are de unde sa stie ca dvs. nu mai sunteti proprietarul acestui autovehicul.

Puteti sa mergeti la politie sa va interesati cum trebuie procedat pentru radierea autovehicului.
Cel care este reprezentantul societatii de asigurare nu are datoria sa ceara actul de identitate celui care solicita asigurarea?
Ma intreb si eu ca prostul daca este normal sa se incheie o polita de asigurare fara ca persoana sa solicite acest lucru.
De ce se foloseste numele meu fara consimtamantul meu?
Mi se pare normal ca polita de asiguare sa se faca pe masina si pe numele celui care solicita acest lucru.
Avem legi facute de samsari si promovate in parlament de prietenii samsarilor.
Ultima modificare: Joi, 10 Decembrie 2015
stoicavasile, utilizator
Dl Stoica, situatia dv a fost "lamurita" pe site, ati mai postat despre cazul dv
Dl Lalea inca nu am aflat daca beneficiez de B/M in situatia in care eu am cumparat alta masina pentru care fac asigurare,iar proprietarul masinii vandute cu acte cum spune legea a facut accident.(nu pot sa inteleg cum s-a facut constatarea daunelor accidentului fara ca eu sa fiu prezent si fara ca eu sa conduc acea masina)Am permis de conducere din 1972 si de atunci nu am avut nici un accident si nu am solicitat daune de la societatea de asigurari.
Pentru noua masina pe care ati cumparat-o , asigurarea dv va incepe cu clasa de bonus 0 si la fiecare 6 luni fara dauna veti primi o noua clasa de bonus.
Fiecare masina are clasele B/M proprii, nu se transfera da la o masina la alta.
In ce priveste dauna pt masina pe care ati vandut-o , nu as sti sa va spun ce s-a intamplat si cum a fost solutionata dauna.
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Decembrie 2015
Olga Tanasa, Consultant asigurari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt de identitate sau doar hotie - masina vanduta, asigurare incheiata de noul proprietar pe numele meu mihai mihai2008 mihai mihai2008 Buna ziua! acum 2 luni si jumatate mi-am vandut masina cu toate actele in ordine. Certificat fiscal, contract v-c, inclusiv completat in talon ca masina a fost ... (vezi toată discuția)
Asigurare masina vanduta facuta de noul proprietar tot pe numele meu stoicavasile stoicavasile Am vandut masina cu contract de vanzare cumparare,am scos-o de la fisc,la serviciul de inmatriculari a fost scoasa de pe numale meu in sistemul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua , in data de 22 decembrie 2020 am vandut masina proprietate ... radu 72 radu 72 buna ziua , in data de 22 decembrie 2020 am vandut masina proprietate personala unui individ cu contract de vanzare cumparare incheiat la un birou de copiat ... (vezi toată discuția)