Buna seara,va rog sa ma ajutati cu o problema.
Exista doi frati care au parintii decedati.Niciunul nu are acte pe bunurile ramase de la parinti.Cei doi frati nu sunt in relatii bune.
Exista datorii care s-au acumulat, impozite am impresia, nu stiu sigur.
Ca sa se faca succesiunea trebuie platite acele datorii? sau se poate face succesiunea,dar acele datorii cum se impart , sau ce se intampla cu ele.
Bunurile sunt o casa cu o curte mica, o vie si nu stiu cat pamant.
Va rog sa imi detaliati ce se poate face in aceasta situatie.
Multumesc frumos!
cei doi frati au acceptat succesiunea? in imobilul ce face parte din masa aprtajabila, cine locuieste momentan, de la decesul defunctilor?
unul din cei doi frati?
da, locuieste unul dintre cei doi frati dar nu munceste , nu a platit niciodata vreun impozit.
Eu vreau sa stiu daca se poate face succesiunea sau trebuie platite datoriile la stat ca sa se poata face succesiunea.?
Precizez k fratele cu probleme nu accepta succesiunea, ce e de facut ?
se poate face succesiunea. daca celalalt frate nu doreste dezbaterea succesorala, puteti solicita dvs acest lucru, unui notar din raza ultimului domiciliu al defunctilor.
dvs ati dat declaratie de acceptare a succesiunii? faptul ca fratele locuieste in casa aprinteasca, poate fi considerata acceptare tacita a mostenirii.
Nu am facut niciun demers pentru succesiune pentru ca stiam ca daca exista datorii , ele trebuie platite apoi are loc succesiunea.Si cum trebuie facut? ma duc la notar, si daca celalalt frate nu accepta ? poate avea loc sau trebuie proces? Daca el nu accepta, mai are drept la bunuri sau le pierde ? Pentru ca nu stiu ce costuri sunt pentru succesiune, nu stiu daca familia mea le poate suporta.
Succesiune
gabiloi
sotul meu nu a facut succesiunea an urma decesului tatalui de acu 5 ani
Are doi frati vitregi cu alta femeie cu care nu a fost legitim sant pe numele lui ... (vezi toată discuția)
Mosteniri
ella2010
daca fratele meu in urmatoarele 6 luni,nu isi exprima dorinta de a participa la succesiune dupa mama noastra [tata a murit mai demult] mai are dreptul ... (vezi toată discuția)