avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Timp inegal si variabil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Timp inegal si variabil

Buna ziua. Cum ar trebui sa specific in CIM pentru un angajat care lucreaza cu norma intreaga (40 ore pe saptamana), dar sa aiba un program flexibil? Angajatul lucreaza in comert, ca vanzatoare, dar vrea atat ea cat si administratorul vor un program flexibil (de luni- vineri intre 9-20, iar sambata intre 9-16, dar fara a depasi cele 40 ore/saptamana.
Multumesc mult pentru raspunsuri
Cel mai recent răspuns: paul1851 , utilizator 11:20, 15 Decembrie 2015
Art. 118 C.mun.
(1) Angajatorul poate stabili programe individualizate de munca, cu acordul sau la solicitarea salariatului in cauza.
(2) Programele individualizate de munca presupun un mod de organizare flexibil a timpului de munca.
(3) Durata zilnica a timpului de munca este impartita in doua perioade: o perioada fixa in care personalul se afla simultan la locul de munca si o perioada variabila, mobila, in care salariatul isi alege orele de sosire si de plecare, cu respectarea timpului de munca zilnic.
(4) Programul individualizat de munca poate functiona numai cu respectarea dispozitiilor art. 112 si 114.
Care este durata minima pentru cele 2 perioade de timp? cea fixa si cea mobila? Si cum trebuie scris in CIM si Revisal sa reflecte acest lucru? Multumesc mult pentru timpul acordat
Buna ziua,
Tipul de program de lucru prev in art 118 CM nu este propriu unui magazin, care trebuie sa aiba un program de functionare fix declarat la primarie. In caz contrar riscati amenzi.
Acest tip de program este indicat agentilor de vanzari, care vin dimineata la sediu, apoi isi fac munca pe teren.
Art.118 C.mun., pe cale de interpretare, nu face nicio distinctie in privinta aplicarii acestuia.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pot pune 1 ora program fix si 7 ore program flexibil pe zi? In cazul unui program flexibil, mai trebuie facute foi de invoire sau alte documente?
Ultima modificare: Marți, 15 Decembrie 2015
paul1851, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program de lucru traian5566 traian5566 Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti programul de lucru, in conditiile in care fac naveta si nu am mijloc de transport, se poate negocia cu angajatorul? Programul ... (vezi toată discuția)
Dosar salariat manolacheflorentina manolacheflorentina VA ROG FRUMOS SA MA AJUTATI CU UN MODEL DE ACT ADITIONAL LA CIM IN CARE ESTE PREVAZUT PROGRAM FLEXIBIL. AM SALARIATI CU 4 ORE IAR CEI DE LA ITM MIAU SPUS SA ... (vezi toată discuția)
Fractionare program de lucru noaptea Ninutzu242 Ninutzu242 Buna ziua! Lucrez la o companie nationala, avand stipulat in contractul de munca program de lucru inegal/tura. Angajatorul doreste sa fractioneze programul de ... (vezi toată discuția)