avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1272 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare-Cumparare Casa - cu probleme
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare-Cumparare Casa - cu probleme

Buna ziua,

Va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez in urmatoarea situatie:
Am cumparat o casa la cheie prin credit ipotecar, evident aceasta a trecut printr-un raport de evaluare cu tot ce trebuie ( poze, costuri). Casa in urma evaluarii a iesit la o valoare mai mica decat valoarea ceruta de vanzatori. Acestia nu au dorit sa lase pretul conform evaluarii si drept urmare a trebuit ca noi sa aducem bani suplimentar fata de avansul solicitat de banca si neavand suficiente lichiditati pentru acoperirea diferentei(7000 E) in intregime, am convenit verbal cu proprietarii ca echivalentul a 2000 de Euro sa ii dam intr-un an.

Problema este ca la predarea casei am constatat lipsa obiectelor sanitare: chiuvete, cada, cabina de dus si ulterior cand am inceput amenajarea am descopperit si ceva vicii de constructie...

Consider ca am fost inselati si furati. Obicetele au fost luate fraudulos. Si cand ma gandesc ca si asa le platim dublu, fiind vorba de credit, acum ca trebuie sa cumparam altele noi inseamna triplarea cheltuielilor pentru sanitare.

Mentionez ca in contract se specifica clar ca vor elibera doar obiectele mobile din casa.

Avand in vedere ca mai avem un rest de bani de dat, ni se pare firesc sa le scadem valoarea de acolo, inca nu am facut nici un act pentru acei bani si bineinteles dupa aceste neintelegeri vanzatorii au solicitat sa facem un contract de imprumut pentru cei 2000E ramasi. Evident vanzatorii nu vor nici sa restituie obiectele sanitare si nici sa le dam mai putin din restul de bani!

Cum ma sfatuiti sa procedez in acest caz? Banca se poate implica?

Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 21 Decembrie 2015
ganirolf, utilizator
Cel mai recent răspuns: iuzer , utilizator 10:23, 5 Ianuarie 2016
da asa este prin destinatie bunurile sunt imobile... dar prin natura parerea mea este ca sunt mobile.. oricum aici in cauza de fata ... domnul... incearca sa gaseseasca o solutie.. la rezolvarea lui... nu cred ca poate demontra asta in instanta....
rezolvarea: actiune in pretentii daca se considera prejudiciat
sau actiune in civil cu privire la viciile.... dar care sunt viciiile? lipsa bunurilor sanitare????? ca deja excede discutia de fata problema cu care se confrunta,.
Rog utilizatorul sa spuna CLAR care sunt intrebarile sau ce doreste sa afle.... ca se prelungeste discutia aiurea.... si consider ca nu ar trebui sa deviam de la problema.....
Va cramponati degeaba de wc, aveți sa ii dati 2000 de lire, din banii aia luați și bunurile care va trebuiesc.
Puteți și sa nu ii dați banii și dacă aveți chef de judecata, puteți pretinde c/val căzii, wc prin acțiune civila.
Este vorba de restul obiectelor sanitare mai putin WC. Am zis sa fim oameni, vrem sa fie corect atat fata de noi cat si fata de vanzatori. Drept urmare am ramas pe pozitii si nu semnam nici un contract de imprumut pana nu ne reglam cu bunurile fixe sustrase din casa...
Ultima modificare: Marți, 22 Decembrie 2015
ganirolf, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
Inca odata, intelegeti, totul tine de cum era casa la momentul semnarii contractului de vanzare si cum era casa la momentul predarii, de momentul predarii si de notificarea (daca exista) e lipsei imobilelor din casa.
Colega, o socientate care vinde fier forjat la metru sau in mobilier vinde bunuri mobile, insa eu cumpar bunul mobil si daca il incorporez intr-o balustrada la bal;conul meu el devine fix.

Asadar, e simplu: daca obiectele sanitare erau pe hol in ambalaj erau bunuri mobile, daca erau prinse in casa erau bunuri imobilizate prin destinatia lor.
Cum au fost cand bunurile erau fete mari, nu ne mai intereseaza, ca poate blatul de la bucatarie o fi fost in tineretea lui imobil prin natura lui incorporata in muntele de marmura, insa nu mai dezgropam caii morti. Discutam de situatia concreta, actuala la momentul semnarii contractului. Cand blatul de la bucatarie poate fi imobil prin destinatie, incorporat fiind in perete. De exemplu.

De aceea este important cum s-au desfasurat ostilitatile si ce zice la contract.
Cat despre sanitare, eu consider ca, in cazul ca v-au fost datorate si le-ati gasit scoase, aveti de recuperat (daca e cazul) contravaloarea lor, a manoperei montajului si, poate, reparatii la diverse: gresii sparte etc.
Dra pentru asta trebuie citit exact cum v-ati inteles, istoria negocierii si a clauzelor contractuale. In detaliu.

Alte discuții în legătură

Eliberare imobil cumparat raulaveritei raulaveritei Buna ziua! Va rog frumos sa ma ajutati cu un răspuns la urmatoarea problema: Cum trebuie sa procedez in cazul unui imobil cumparat cu credit bancar, care in ... (vezi toată discuția)
Declaratie mincinoasa VasiliuMircea VasiliuMircea Am cumparat o casa la tara. Vanzatorul a sustinut prin acte (intabulare) ca imobilul este construit din caramida si vaiog (caramida nearsa). Cand am facut ... (vezi toată discuția)
Probleme ulterioare achizitiei! bodhi_fa bodhi_fa Dupa o negociere de 9 luni,probleme in cascada si actiuni de natura rroma am reusit sa cumpar de la o banca un imobil[casa]adjudecat de respectiva ... (vezi toată discuția)