avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Platitor de impozit anual pentru apartament, pretentii ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Platitor de impozit anual pentru apartament, pretentii posibile

Imi puteti spune va rog daca faptul ca altcineva imi plateste de multi ani impozitul pentru apartamentul meu poate duce la ridicarea de pretentii asupra apartamentului?
Are vreo importanta din punct de vedere legal, cine plateste impozitul pentru apartament?
Apartamentul apartine doar sotului meu si mie. Suntem plecati din tara de 20 de ani, si soacra si cumnata mea au platit impozitul toti acesti ani. Soacra mea spune ca a inchiriat tot acest timp garajul aferent, obtinind mai multi bani decit plateste anual pentru impozit.
Relatiile cu cumnata mea nu sint bune, si ea isi doreste foarte mult apartamentul. I-am spus clar soacrei mele ca doresc sa il vind, nu imi pot permite sa il las lor.
Cumnata mea poate ridica vreo pretentie la apartament bazat pe faptul ca a platit impozitul toti acesti ani?
Pot avea vreo problema cind voi incerca sa il vind? Nu am nici o dovada ca garajul a fost inchiriat. (Nu au facut acte.) Nu am nici un bon fiscal ca dovada de plata al impozitului.
Exista vreo modalitate sa setez plata impozitului prin Internet, fara sa vin in Romania? Ca sa il pot plati eu insami. Primaria din orasul meu ofera posibilitatea platii impozitului prin internet.
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 08:34, 29 Decembrie 2015
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Chiar dacă au plătit impozit atâția ani, d-voastră sunteți proprietarii apartamentului respectiv. Chiar dacă nu s-ar fi plătit impozitul , ar urma o sancțiune administrativă și în nici un caz deposedarea d-voastră.
Cel mult, respectivele rude ar avea un drept de creanță , dovedind cu chitanțele respective, faptul că au achitat ele impozitul pentru apartamentul care este proprietatea d-voastră.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit apartament neachitat din 2003 Oanaoana1979 Oanaoana1979 Dacă impozitul aferent unui apartament nu a fost achitat din anul 2003, cum pot proceda pentru a plăti impozitul din 2013 încoace, având în vedere faptul ... (vezi toată discuția)
Într-o familie, care a cumpărat o locuință, plătește impozitul pe clădire și soțul și soția? Liliss Liliss Bună ziua! În 2017 am cumpărat un apartament în București având ambii câte 50 %. Am plătit în fiecare an impozitul aferent regăsit pe ghișeul. ro pe ... (vezi toată discuția)
Detin un garaj doar in acte si acum nu stiu cum sa scap de el claudia_pop06 claudia_pop06 Buna. Am o problema daca m-ar putea ajuta cineva va rog tare mult.Prin 1996, in fata blocului unde locuiesc era un spatiu verde mare neutilizat. Acel spatiu ... (vezi toată discuția)