Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie de handicap

Am pensie de invaliditate grad 2 datorita unor afectiuni cardiace si vreau sa stiu daca am dreptul si la pensie de handicap,mentionez ca am varsta de 47 ani.Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 11:41, 3 Ianuarie 2016
Nu exista pensie de handicap.
Exista indemnizatie de handicap.
Pensia de invaliditate se poate cumula cu indemnizatia de handicap.
Incadrarea in grade de handicap o face comisia de evaluare a persoanelor adulte cu handicap.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de invaliditate sau/si indemnizatie de handicap? kaydas kaydas Am lucrat in Romania aproape 9 ani si acum am 47 de ani. In 2008 am avut un accident in care mi-am rupt cotul drept si mi-a fost inlocuit cu o proteza. Asta ... (vezi toată discuția)
Poate primi pensie de invaliditate si indemnizatie de handicap? karollina karollina Buna ziua. Tatal meu are 79 de ani si a facut anul trecut un accident vascular cerebral cu semipareza pe partea stanga. Are si Parkinson si un inceput de ... (vezi toată discuția)
Am primit mai devreme un răspuns ca nu poți beneficia de pensie ... Fratila Tudor Fratila Tudor Am primit mai devreme un răspuns ca nu poți beneficia de pensie de invaliditate și sa fi încadrat și cu handicap,dar din răspunsurile date altor ... (vezi toată discuția)