Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Stadiu cauza CEDO

am subliniat intr-o intrebare anterioara adresata consultantilor acestui forum precum ca am deschis la cedo un proces contra statului roman.ulterior am primit un nr. de dosar banuiesc,niste pliante cu numere de bare prin care pot tine legatura cu curtea.la un anumit timp primind din partea curtii ca al meu dosar a fost comunicat guvernului si sa facut propunerea de intelegere amiabila la care guvernul nu a fost de acord,motivind ca nu a fost incalcata nici o lege.Dupa un timp am mai primit din partea curtii cererea de a trimite anumite acte din care sa reiasa daca am datorii si ce fel de datorii si o alta cerinta de a curtii in care se specifica sa trec ce suma as dorii in urma procesului.Aceste lucruri se intimplau in anul 2013 iar de atunci nu am mai primit nimic.In urma acestei descrieri as dorii sa aflu daca este cu putinta ce ar vrea sa insemne aceste lucruri si daca procesul este in faza de judecare tinind sa va spun ca pe site-ul curtii figureaza decit cu detalierea cazului si nr. cauzei +nume,art.,si nume aparator. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: stefaniacasandra , utilizator 20:05, 5 Ianuarie 2016
buna ziua,
Daca nu vi s-a transmis respingerea atunci merge inainte.
Va multumesc mult,numai ca pe site-ul lor nu figureaza ca fiind in vre-o camera preliminara sau ceva anume decit ca cazul este comunicat ,iar eu ma intreb nu cumva era normal sa se specifice in ce faza este procesul?
Stimat forumist,

În primul rând, în calitate de moderator, vă rog să nu mai deschideți topicuri în care să detaliati intrebarea care formează obiectul unui alt topic. Puteți continua discuția inițială prin folosirea butonului ,,răspunde,,.

În ceea ce privește întrebarea dvs, v-ați dat singur răspunsul. Mai precis, Curtea informează aplicantul despre admiterea în principiu a cauzei , precum a și făcut-o, de altfel, în cazul dvs:

,,.la un anumit timp primind din partea curtii ca al meu dosar a fost comunicat ,,.

Această adresă reprezintă informarea dvs.

Ceea ce trebuie să faceți este să respectați întocmai cerințele Curții și termenele impus de aceasta.

Subsecvent, dacă nu mai sunt adrese/pledoarii ...etc, acest lucru înseamnă că Instanța din Strasbourg a rămas în pronunțare și că va trebui să așteptați soluția. În general nu durează mai mult de 1 an de la ultima comunicare cu CEDO, dar nu este o regulă imperativă, eu însumi având cauze în care aștept pronunțarea de peste 1 an și câteva luni bune.

Cu stimă.
Va multumesc pentru lamuriri,tocmai din cauza timpului prea indelungat eram ingrijorata dar in urma acestor clarificari m-am lamurit.Asa ca va multumesc din nou .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces cedo - verificare stadiu stefaniacasandra stefaniacasandra in anul 2012 am deschis un proces la cedo impotriva statului roman.in urma cererii mele catre curte am primit un nr.la aceea cerere si niste coduri de bare ... (vezi toată discuția)
Raspuns cedo, ce urmeaza? sam bam sam bam In data de 19 iulie am primit urmatorul raspuns de le strasbourg: ,, curtea va proceda in curand la un examen prealabil a cererii dumneavoastra pentru ca ... (vezi toată discuția)
Faza preliminara cedo Alabastru2015 Alabastru2015 Buna ziua! Cine imi poate spune care sunt urmatorii pasi dupa ce se pierde un recurs? Curtea de Apel si...dupa aia? Care este faza preliminara CEDO? Am ... (vezi toată discuția)