Buna seara ,
sunt divortata si am un copil minor in varsta de 5 ani fostul sot . Avand amandoi ''custodia '' in comun , el a venit din Franta dupa doi ani si vrea sa ia copilul cateva zile la el . Nimic iesit din comun ptr ca sunt de acord sa i-a copilul la el avand si hotarare judecatoreasca in acest sens. Problema este ca , copilul nu vrea sa se duca la el si de cand i-am spus ca a venit tatal ei plange intruna si spune ca nu se duce cu el . Ce pot face eu daca copilul nu vrea sa mearga la el , el spunand ca poate sa o ia cu forta si nu il intereseaza daca vrea sau nu .Poate fi copilul obligat , chiar daca are 5 ani , sa mearga la el . Si o alta problema : am dreptul sa stiu umde duce copilul , adica o adresa unde sta el ?
1. Este dreptul copilului de a avea relatii cu parintii si nu dreptul parintelui de a avea relatiii cu copilul.
2. Logic si de bun simt - sa vina o zi cateva minute si in prezenta Dv. sa stabileasca o relatie. In zilele urmatoare sa creasca durata pana capata copilul incredere in el. Apoi sa petreaca o ora in zona de resedinta a copilului, numai ei doi. Eu cred ca trebuie sa se gandeasca la starea sufleteasca a copilului si nu la dorintelel lui.
4. Este obligat sa va dea scris unde se afla copilul si ce program are.
3. Parerea mea este ca ar fi bine sa contactati un avocat.
Dacă nu găsiți o soluție pentru ca relațiile dintre tată și fiică să se amelioreze puteți să sesizați Direcția pentru Protecția Copilului și să solicitați o consiliere. În acest fel poate se va rezolva problema. În plus, nu se va mai pune problema aplicării unei amenzi.
Tatăl trebuie sa facă demersuri dacă dorește legături personale cu minorul.
Este destul de mare deranj cu consilierea psihologica.Presupune prezenta periodica și multa pierdere de timp.
Pana la consiliere psihologica tatăl trebuie sa încerce sa facă copilul sa înțeleagă dacă attitudinea lui a fost una adecvata.
Sa încerce sa se descurce singur.
Poate încerca să compenseze prin recuperarea greșelilor care au determinat aceasta problema.
Vorba dulce, mult aduce. Daca va vorbiti urat, va certati, copilul va pricepe si se va inchide in lumea lui. Are nevoie de dragoste din partea ambilor parinti. Cat de complicat e sa mergeti impreuna intr-un magazin de jucarii sau intr-un parc si sa va jucati cu totii?
Pe ce baza legala ?
costin27
De ce o mama are dreptul sa plece cu copilul de acasa cand din diverse motive o apuca dorul de duca.....iar un tata nu are acest drept......de ce nu ar putea ... (vezi toată discuția)
Vizitarea minorului
mary1970
In urma divortului, mamei ii este incredintat copilul minor, iar tatal are drept de vizita in week-end. Dupa diverse sicane pe care le face tatal cand afla ca ... (vezi toată discuția)