avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1295 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... art 431 alin 2
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

art 431 alin 2

(2) Oricare dintre părţi poate opune lucrul anterior judecat într-un alt litigiu, dacă are legătură cu soluţionarea acestuia din urmă.
Aceasta este o exceptie de procedura ?Daca da aceasta o poate invoca si instanta chiar daca partea adversa nu a invocat-o in aparare?Este obligatoriu sa fie pusa in discutie contradictorie a partilor?
Cel mai recent răspuns: FRD , utilizator 10:25, 14 Ianuarie 2016
In situatia expusa pe larg de dvs. trebuiea pusa in discutia contradictorie a partilor ptr. a va putea apara.
In concluziae instanta a incalacat principiul contradictorialitatii cat si dreptul meu la aparare.In acest context este intemeiata critica de casare in privinta sentintei ce a fost pronuntata in cauza . Ce parere aveti am sanse sa mi se admita apelul ? Eu cred ca da .Oricum astept si alte opinii.Am citit mai atent motivarea Curtii in privinta exceptiiei autoritatii dde lucru judecat si retine ca in cauza nu este indeplinita nici identitatea de obiect si nici de cauza.
Excepția aceasta se invoca mereu de instanta dacă o observa.
de acord cu pdv al dvs dle av lascoschi dar sa invoce in prezenta partilor ptr a ne pregati apararea nu sa ne trezim cu aceasta exceptie direct in considerentele sentintei .ce parere aveti?acesta este un proces echitabil ptr partile litigante?
Da, trebuia pusa in discutia partilor daca partile au fost prezente la judecata.
Partile au fost prezente la judecata si nu a fost pusa in discutie?

Alte discuții în legătură

Deschid acest topic ca fiind o provocare pentru toti cei ce cunosc procedura judecatii cererilor de revizuire in vcpc (gabriela pintea, freeelis, stoica ioana, lascoschi sa) FRD FRD Plecand de la art 322 alin 1 pct 5 in coroborare cu art 326 alin 1 din VCPC si avand in vedere si prevederile art 137 din acelasi cod. Avem urmatoarea ... (vezi toată discuția)
Apel cerere principala, apel cerere reconventionala, apel cerere completare dispozitiv marinelagiurgiu marinelagiurgiu Am caliatate de reclamant intr-un dosar avand ca obiect obligatia de a face. Parata formuleaza cerere reconventionala. Instanta de fond respinge cererea ... (vezi toată discuția)
Judecarea in lipsa si invocarea unei exceptii Irina S. Irina S. Considerati corecta practica unor instante de judecata care, daca in legatura cu solutionarea unei cauze, invoca din oficiu o exceptie si daca constata ca la ... (vezi toată discuția)