avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare pentru femeile care au născut cel puţin 3 ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare pentru femeile care au născut cel puţin 3 copii până în 1990

Buna ziua
In octombrie 2015 senatorii au votat, proiectul de lege care prevedere reducerea vârstei standard de pensionare pentru femeile care au născut cel puţin trei copii, până în ianuarie 1990, textul legislativ fiind adoptat cu 120 de voturi "pentru", niciun vot "împotrivă" şi două abţineri.
S-a aprobat legea, mama mea ar trebui sa inceapa sa-si pregateasca actele .. si nu stie daca a intrat in vigoare si daca poate beneficia de reducere. Toate celelalte creterii de cotizare si respectiv varsta sunt indelpinite
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: pusa2mimi , utilizator 17:13, 15 Ianuarie 2016
De unde stiti ca a fost proiect de lege?Nu a fost modificare la legea pensiilor, ca nu am auzit nimic? Si pe mine m-ar fi interesat.
Inca nu a aparut o astfel de lege, mai trebuie sa treaca si de Camera Deputatilor.
Proiectul de Lege pentru completarea Legii nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice se afla la Camera Deputatilor din data de 26.10.2015.
Presupun ca discriminarea tot ramane: femeile care au iesit deja la pensie fara reducere din anul 2010 si pana se va promulga legea ,nu?
Presupun ca este un termen limita, in care legea trebuie sa treaca de Camera Deputatilor, nu poate sa stea la nesfarsit.

Alte discuții în legătură

Pensionarea maria_lungut maria_lungut CAND MA POT PENSIONA - am 58 de ani, pe 5 martie , 34 de ani vechime, si 4 copii in viata, in acest an cum ma pot pensiona ? (vezi toată discuția)
Nasterea mai multor copii reduce varsta standard de pensionare? lacramitza76 lacramitza76 buna ziua din nou, as dori sa va adresez urmaroarea intrebare; daca o mama care a ajuns la varsta pensionarii de drept, este avantajata,sa zicem,in legatura cu ... (vezi toată discuția)
Pensionare - reducerea varstei standard monik780401 monik780401 O femeie nascuta in decembrie 1952, mama a 4 copii, cu o vechime in munca de 34 ani din care 5 ani si 7 luni incadrata in grupa a II-a poate beneficia de ... (vezi toată discuția)