In primul rand vreau sa specific ca regret fapta enorm si ca a fost prima si ultima oara cand fac asa ceva. Am 23 de ani, sunt student. Nu am antecedente penale, nici macar o amenda.
In luna noiembrie am urcat in stare de ebrietate la volan, urmat de un accident minor cu o masina parcata (am platit toate daunele). Rezultatul etilotestului a fost 0.66 iar in sange 0.90 prima proba si 0.75 a doua proba.
Am fost chemat la politie dupa care am mers impreuna cu avocatul pentru a da declaratiile (calitate de suspect si inculpat).
Stiu ca acum urmeaza ca dosarul sa fie trimis la procuror.
Ce urmeaza mai departe? Avocatul mi-a zis ca cel mai bine se incheie un acord de vinovatie cu procurorul. Daca acel acord nu ma favorizeaza?
Mi-a spus ca are el grija de toata situatia si nu stiu ce sa cred... sunt curios cand voi afla ca dosarul meu e in mana procurorului si se ocupa de caz.
Acordul nu a fost acceptat de catre procuror (defapt nu a dat un raspuns la initiativa mea). Saptamana trecuta am primit rechizitoriul acasa, am fost dat in judecata, am initiat memoriul pentru o data cat mai rapida de judecata. Termenul de judecata este in data de 24, luna aceasta.
Din cate am observat, in orasul meu, pentru situatiile de alcool la volan s-a folosit condamnarea de 1 an inchisoare + amanarea aplicarii pedepsei pe o perioada de 2 ani de supraveghere + interzicerea condusului pe durata supravegherii.
Nu stiu cum o sa fie, nu am fost niciodata intr-o sala de judecata, sper doar la o pedeapsa mai usoara decat cea de sus mentionata.. mai bine ar fi cu suspendare, putand da examen dupa 1 an...
Ce parere aveti domnule avocat, imi recomandati ceva? :)
Daca obtineti o solutie de amanarea aplicarii pedepsei este convenabil pentru dvs, este posibil intr-adevar sa va interzica condusul pe o anumita perioada.
de ce ar fi mai convenabila amanarea? in ambele situatii voi avea cazier... iar daca ar fi cu interzicerea condusului.. ar fi mai convenabila suspendarea... ca voi putea dupa 1 an sa dau examenul.
Pentru ca amanarea aplicarii pedepsei nu este o solutie de condamnare, instanta doar stabileste pedeapsa si amana aplicarea ei pe o perioada de supraveghere de 2 ani, pe cand in cazul suspendarii conditionate sub supraveghere veti fi condamnat la o pedeapsa, rugati avocatul sa va explice in detaliu ce presupune fiecare institutie ca sa intelegeti, sunt multe de explicat si nu stau sa fac teorie aici cu dvs.
Codul rutier
pyl
buna ziua.Am fost depistat pe 21.07.2013,baut la volan,iar la sange mi-a iesit 1,60 cu 1,40 alcool in sange.As vrea sa va intreb in cat timp se prescrie ... (vezi toată discuția)