Buna ziua
Am o problema cu fosta sotie si anume ca nu-mi permite accesul la informatie dar si la a lua legatura cu fetele noastre. Mi-a blocat numarul meu sa nu mai pot contacta copii telefonic si nici nu-mi raspunde la sms-uri toate astea in ciuda faptului ca eu am o relatie extraordinar de buna cu fetitele mele in varsta de 4 si respectiv 5 ani, iar fetele vor sa vb cu mine insa ea, fosta nu le da voie! Ultima data cand abia..abia...abia..dupa insistentele mele prin sms mi-a raspuns. Am vorbit la telefon cu cea mare iar primul lucru care mi l-a zis a fost: -Tati cand ne iei la tine!?!??
Efectiv nu vrea sa comunice mai ales ca este vorba despre copii. Nu mi se pare normal sa-si bata joc de mine. Sunt cazuri cand ele mamele insista la fostii soti sa vorbeasca cu copii iar ea face fix invers. Precizez ca inca de la putin timp de cand s-a intentat divortul am avut probleme de comunicare cu ea pe tema copiilor ba chiar mai mult a trebuit sa fac un alt dosar in instanta pentru a mi se acorda un program de vizita pana la finalizarea divortului. Ba mai mult nu l-a respactat si am facut plangere penala impotriva ei pentru nerespectarea unei decizii judecatoresti.Custodia este comuna iar programul de vizita este in prima si in a treia saptamana din luna. Divortul este finalizat de anul trecut.
Mi se pare normal sa ma interesez de copii cum sunt..ce fac etc insa ea.. face ce face. As dori o sugestie din partea dumneavoastra in acest sens sa-mi spuneti ce as putea face.
Va multumesc si astept raspuns
Doamna Martonze, va contrazic, parintele rezident are obligatia de a informa nerezidentul despre minor/minore. Nu o face o sa aiba probleme. Dar nu e bai, ca atunci cand or sa I se stabileasca penalizari de 500 lei pe zi o sa vedeti cat de repede o sa gaseasca numarul de telefon al domnului.
Vreau mai multe detalii cum și unde să mă adresez. Dețin și inregistrarea audio a ultimei convorbiri telefonice in care ea ironic și in bătaie de joc imi spune că mi-a blocat numarul de telefon fiindca e smecheră.
Vă mulțumesc.
Eu nu sunt avocat, dar va pot sugera sa abordati metoda pe care am folosit-o eu : cumparati cel mai ieftin telefon cu o cartela, dati-l fostei sotii si astfel acesta va fi mijlocul de contact intre dvs si copii.
Puteti sa executati doar ce scrie in hotararea judecatoreasca.
Cand gasiti o hotarare judecatoreasca ce obliga un parinte (recalcintrant) sa discute telefonic cu celalalt parinte va rog sa o copiati si aici si sa ne spuneti si cum s-a pus in executare.
Puteti cere (intr-o noua actiune in instanta) sa aveti convorbiri telefonice cu fetele de x ori pe saptamana, dar asta e o alta poveste.
In rest, ce spuneti dvs despre asteptari de la o persoana de 37 de ani si despre ce ar fi normal si responsabil ... tine de "dr Andrei" - de unde si raspunsurile pe care le primiti.
scuze, e vina mea, am inteles ca printer altele domnul nu reuseste nici sa-si ia copilele in vizita, la asta ma refeream cand am spus de amenzi si executare.
Puteti insa sa faceti o plangere la DGASPC ca mama impiedica relatia cu fetele si ca este inceput de comportament alienator. Sa cheme mama la mediere acolo, puteti pune ce ati inegistrat pentru ca mama sa explice de ce are un asemenea comportament si sa primeasca indrumarile necesare, Apoi, daca mai impiedica comunicarea cu minorele puteti deschide un process dupa care o puteti executa.