Buna ziua
Am o problema cu fosta sotie si anume ca nu-mi permite accesul la informatie dar si la a lua legatura cu fetele noastre. Mi-a blocat numarul meu sa nu mai pot contacta copii telefonic si nici nu-mi raspunde la sms-uri toate astea in ciuda faptului ca eu am o relatie extraordinar de buna cu fetitele mele in varsta de 4 si respectiv 5 ani, iar fetele vor sa vb cu mine insa ea, fosta nu le da voie! Ultima data cand abia..abia...abia..dupa insistentele mele prin sms mi-a raspuns. Am vorbit la telefon cu cea mare iar primul lucru care mi l-a zis a fost: -Tati cand ne iei la tine!?!??
Efectiv nu vrea sa comunice mai ales ca este vorba despre copii. Nu mi se pare normal sa-si bata joc de mine. Sunt cazuri cand ele mamele insista la fostii soti sa vorbeasca cu copii iar ea face fix invers. Precizez ca inca de la putin timp de cand s-a intentat divortul am avut probleme de comunicare cu ea pe tema copiilor ba chiar mai mult a trebuit sa fac un alt dosar in instanta pentru a mi se acorda un program de vizita pana la finalizarea divortului. Ba mai mult nu l-a respactat si am facut plangere penala impotriva ei pentru nerespectarea unei decizii judecatoresti.Custodia este comuna iar programul de vizita este in prima si in a treia saptamana din luna. Divortul este finalizat de anul trecut.
Mi se pare normal sa ma interesez de copii cum sunt..ce fac etc insa ea.. face ce face. As dori o sugestie din partea dumneavoastra in acest sens sa-mi spuneti ce as putea face.
Va multumesc si astept raspuns
Ne dam iarasi cu trenuletul alienarii! Omul isi ia fetitele la programul de vizita dar mama trebuie reclamata la dgaspc ca imipedica programul!
Stimate domn, probabil ca aveti dreptate. Ceea ce eu am constatat din cele scrise de dvs a fost un atac absolut nemeritat la adresa utilizatorului Martonze. Utilizatoarea v-a dat un sfat. Sunteti liber sa-l ignorati, sa-i raspundeti, dar fara sa jigniti persoana care a raspuns asa cum s-a priceput.
Acest site este moderat si de avocati. De raspuns, raspund si avocati si utilizatori! Daca doriti sa "comandati" cine sa va raspunda, respectiv doar un avocat, mergeti la o consultatie. Consultatia costa, scrisul pe Avocatnet nu!!!
Moderatorii care dau sfaturi pe acest site au amabilitatea de a o face gratis. Amabilitatea nu poate fi transformata insa in obligatie!
Proprietarii siteului au avut aceasta initiativa laudabila si utila noua, dar nici acestia nu pot fi obligati sa cenzureze raspunsurile pe care le primiti, in sensul de a selecta calitatea profesionala a celor care raspund!
In orice caz, regulamentul site-ului interzice atacul la persoana si recomanda o folosire corecta a limbii romane (ma refer la ortografie!).
Nu in ultimul rand, daca "atacati" cu atata usurinta apare ca de inteles faptul ca mama evita sa ia contactul cu o persoana de care, poate, se simte agresata. O conduita mai impaciuitoare poate v-ar fi mai de folos.
Obligatie legala de a fi consultat e limitata la : alegerea felului invataurii, tratamente medicale complexe etc. Pentru a obtine o comunicare mai detailata exista 2 cai: buna intelegere sau hotararea judecatoreasca! In absenta ambelor, din pacate, lucrurile pot continua la fel.
Cat priveste chemarea mamei la mediator in vederea ascultarii inregistrarii in scop de a cere mamei socoteala, reamintesc ca mediatorul nu e procuror, nu cere socoteala nimanui, nu face anchete!
Ok! În primă fază o să mă adresez la DGASPC printr-o plângere. Sper să o convingă ei că nu este uman ce face. Iar in decizia judecătorească scrie că am program de vizită, custodie comună dar și legături cu copii. Mă gândesc că prin asta se ințelege implicit acest aspect pe care ea mi-l îngrădește ca spun așa. Nu cred că-mi este permis pe forum aici să atașez documente. Insă referitor la plângerea catre DGASPC am fost acum ceva timp in urmă și am stat de vorbă cu o doamnă de acolo deși in final mi-a sugerat să fac o plângere către ei ca și instituție insa mă c-am descuraja in ideea că imi spunea ceva de genul că este mamă..că nuștiu ce... și sincer m-a deranjat când eu speram să am susținere din partea lor. Nu vreau să se înțeleagă că doresc musai Doamne ferește să fie pusă la zid mama și aruncat cu pietre in ea..evident la fugurat spun..insa doresc ca ceva anume să o facă să înțeleagă că nu este ok ce face. Recunosc că sunt puțin indignat și conștient că sunt cszuri când na..noi tați nu procedăm corect insă uite sunt cazuri când nu suntem susținuți in astfel de monente, ok este mamă r.e.s.p.e.c.t. pentru ea și celelalte dar... nici să-și bată joc de mine...s.i.n.c.e.r. mai ales că am o relație foarte bună cu copii care mă iubesc..și probabil pentru ea, fosta este conștientă de acesc aspect, este ultima chestie care vrea să o strice...urât..foarte urât..și modul cum..mi-a zis-o de șmecheră pfff asta nu este un limbaj de om matur si responabim cu doi copii. Ce ar mai fi de adăugat este faptul ca este maxim influențată de părinți in sens negativ. Copii mi-au spus acum ceva timp in urmă ne întrebându-i eu ci pur și simplu mi-au zis că: -Mamaia ne-a zis să nu mai ascultăm de tine! Păi zic tati voi ce simțiți? Apoi fetele mi-au zis: -Noi te iubim tati! Dar nicio dată nu le-am vb de rău despre bunica lor sau de mama lor! Asta este lumea și insuficiența de a-și asuma/recunoaște greșelile făcute și se recurge la răzbunare folosindu-se copii ca să zic așa făcând astfel de chestii dealtfel foarte urâte. Dar de... Sper să rezolv ceva cu DGASPC.
Corect, cât privește sesizarea mea la DGASPC insă dând acea inregistrare, acel lucrător are dovada ca să poată explica că ceeace face ea fosta soție, nu este ok și asta datorită faptului că reprezintă instituția cu pricina și in nici un caz de a face pe procurorul pentru mine. Divergențe in sensul că manipula relația mea cu copii a venit incă din ultima parte a căsniciei când mă amenința că urma să facă ce face acum atunci fiind la nivel verbal. Acum constat că o face deja la modul practic. Daaa... i-am spus că nu este ok ce face insa mi-a răspuns că puțin îi pasă. Am trăit cu ea 6 ani și implicit și cu foștii socrii și îi cunosc perfect cât de răutăcioși și răzbunători sunt mai ales că in 2013 am avut dovada infidefidelității ei pe care am și prezentat o in instanță. Părinții ei de ciudă că să nu cumva să pice fiica lor de prost și cu regret că a fost prinsă de mine, mi-au făcut fel de fel de chestii urate din dușmănie. Sunt conștient de ce spun aici. Să vă mai spun că fostul socru a încercat cât am locuit cu ei in casă in stare de ebrietate să mă întărâte doar doar să sar la bătaie.... știți ce am făcut? Am sunat la 112? Crede-ți ca nu puteam să-l domin? Ba da..insă i-am dovedit că are părul alb in cap degeaba și i-am demonstrat că nu-i fac jocul și am chemat garda. Mai apoi îmi reproșa că i-am adus poliția la ușă! P.e. b.u.n.e.??? Ce vroia să fac? Să o dau parte in parte cu el? Niciodată! Nu sunt genul să-mi fac dreptate singur. Și mă rog...au fost mai multe..acum au ajuns prin intermediul ei, ea sa facă ce face.
Vă rog să mă iertați pentru eventualele greșeli ortografice, nu sunt intenționate și nici nu sunt ironic că imi cer scuze in acest sens.
Vă mulțumesc
Este dificil sa o luati pe drumul asta.
Daca relatia cu fetele este buna indifferent de actiunile fostei sotii eu zic sa va preocupati sa dezvoltati aceasta parte. Sunt multe cai de a pastra legatura cu ele. Puteti de exemplu sa sunati pe numarul invatatoarei cand sunt la scoala, puteti sa le trimiteti scrisori, de ce nu?
Razboiul cu fosta sotie nu va face decat sa degradeze lucrurile spre dauna fetelor. Pentru ca daca mami e nervoasa dupa ce inchide telefonul sau dupa ce vine de la DGASPC unde a trebuit sa dea cu subsemnatul ca face si drege ghiciti pe cine se va razbuna sau cine ii va suporta toanele.....
Eu una asa as proceda. Trebuie sa va ganditi la binele minorelor in primul rand. Iar binele lor nu se afla in razboi chit ca dumneavoastra aveti dreptate.
Atata timp cat le luati la program, cat ele stiu ca le iubiti si ca sunteti langa ele chiar daca nu va vad, eu zic ca este suficient.
Nu e corect dar e mai bine asa.