avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1298 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Refuzul de a permite legatura cu minorele
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Refuzul de a permite legatura cu minorele

Buna ziua
Am o problema cu fosta sotie si anume ca nu-mi permite accesul la informatie dar si la a lua legatura cu fetele noastre. Mi-a blocat numarul meu sa nu mai pot contacta copii telefonic si nici nu-mi raspunde la sms-uri toate astea in ciuda faptului ca eu am o relatie extraordinar de buna cu fetitele mele in varsta de 4 si respectiv 5 ani, iar fetele vor sa vb cu mine insa ea, fosta nu le da voie! Ultima data cand abia..abia...abia..dupa insistentele mele prin sms mi-a raspuns. Am vorbit la telefon cu cea mare iar primul lucru care mi l-a zis a fost: -Tati cand ne iei la tine!?!??
Efectiv nu vrea sa comunice mai ales ca este vorba despre copii. Nu mi se pare normal sa-si bata joc de mine. Sunt cazuri cand ele mamele insista la fostii soti sa vorbeasca cu copii iar ea face fix invers. Precizez ca inca de la putin timp de cand s-a intentat divortul am avut probleme de comunicare cu ea pe tema copiilor ba chiar mai mult a trebuit sa fac un alt dosar in instanta pentru a mi se acorda un program de vizita pana la finalizarea divortului. Ba mai mult nu l-a respactat si am facut plangere penala impotriva ei pentru nerespectarea unei decizii judecatoresti.Custodia este comuna iar programul de vizita este in prima si in a treia saptamana din luna. Divortul este finalizat de anul trecut.
Mi se pare normal sa ma interesez de copii cum sunt..ce fac etc insa ea.. face ce face. As dori o sugestie din partea dumneavoastra in acest sens sa-mi spuneti ce as putea face.
Va multumesc si astept raspuns
Ultima modificare: Miercuri, 20 Ianuarie 2016
iuliancta2014, utilizator
Art. 287 Noul Cod Penal

Nerespectarea hotărârilor judecătoreşti

(1) Nerespectarea unei hotărâri judecătoreşti săvârşită prin:

a) împotrivirea la executare, prin opunerea de rezistenţă faţă de organul de executare;

b) refuzul organului de executare de a pune în aplicare o hotărâre judecătorească, prin care este obligat să îndeplinească un anumit act;

c) refuzul de a sprijini organul de executare în punerea în aplicare a hotărârii, de către persoanele care au această obligaţie conform legii;

d) neexecutarea hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus reintegrarea în muncă a unui salariat;

e) neexecutarea hotărârii judecătoreşti privind plata salariilor în termen de 15 zile de la data cererii de executare adresate angajatorului de către partea interesată;

f) nerespectarea hotărârilor judecătoreşti privind stabilirea, plata, actualizarea şi recalcularea pensiilor;

g) împiedicarea unei persoane de a folosi, în tot sau în parte, un imobil deţinut în baza unei hotărâri judecătoreşti, de către cel căruia îi este opozabilă hotărârea,

se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

(2) În cazul faptelor prevăzute în lit. d)-g), acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.


Încadraţi dumneavoastră lipsa răspunsului prompt la telefon în una din articolele enumerate în lege :O
Dar dacă in hotarârea judecătorească scrie că imi este permis să iau legături cu minorele ??? Asta ce presupune? Răspunsul ei la intrebarea mea de ce mi-a blocat nr de tel, un răspuns sincer de-a dreptul golănesc și anune că de șmecheră! Mmmm?!! Mă gândesc că mai presus de calitatea unui om fie că este mamă, tată, aviator, gropar etc este ce?! Să ințeleg că statutul/calitatea ei de mamă o scutește de la a fi om coerent, matur și uman si poate să-și bată joc de tată pe considerentu că lasă...sunt protejată prin lege datorită faptului că sunt mamă. În fine, in hotărâre scrie clar că imi este permis legături cu minorele și luarea lor la domiciliul meu după programul care urmează...și este detaliat programul de vizită.




Ultima modificare: Miercuri, 10 Februarie 2016
gi-jane2, moderator
Daca ar fi fost "om coerent, matur si uman" si ati fi reusit sa treceti peste problemele inerente oricarei relatii folosind comunicarea, probabil ati mai fi fost casatoriti.
Deci, reiterez (cu riscul de a va enerva): aveti dreptul de a lua legatura cu minorele, nu cu mama acestora. Deci ea poate sa va dea oricate raspunsuri smecheresti vrea si sa va blocheze numarul pana cand se razgandeste. E in limita permisa de lege.
Si eu revin cu aceiasi precizare: Nimeni nu da cu subsemnatul la DGASPC. Acesta nu e organ de ancheta.
Daca oferiti aceasta informatie dna Unparinte va rog sa citati textul de lege care ii da dreptul dgaspc-ului sa ceara cuiva sa dea cu subsemnatul, poate ne luminam si noi, caci altfel informatia e complet eronata si din pacate o repetati.
Atunci cum facem in condițiile in care copilele sunt minore și atat timp cat sunt la ea, ea este in masura să imi furnizeze informații despre ele și nu directoarea unei grădinițe sau educatoarea, mă gândesc că nu la ele locuiesc copii...sau trebuie sa maturizez copilele obligat forțat începând să am discuții cu ele având in vedere că au vârsta de la 4 și 5 ani pentru simplul fapt ca ea nu este in stare sa comunice sau/și intenționat face astfel de lucruri?!




Ultima modificare: Miercuri, 10 Februarie 2016
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Program vizita minor impiedicat de mama Fane_S Fane_S Buna ziua ! As dori sa va intreb , ce as putea face in cazul meu , in legatura cu vizita copilului meu , pe care nu mi-l lasa fosta sotie , eu avand drept de ... (vezi toată discuția)
Autoritate parinteasca in comun Adrian37 Adrian37 Buna ziua as vrea sa stiu daca fosta mea sotie are dreptul sa plece de la domiciliu cu copilul pe o perioada nedeterminata , fara sa ma anunte. Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Ce pot face sa fie respectata decizia judecatoreasca... Cluj2 Cluj2 Ce pot face dacă ,după divorț,soția nu lasă copilul minor sa vorbească la telefon cu mine,numai în prezenta ei,deși avem hotărâre definitiva în ceea ... (vezi toată discuția)