Buna ziua
Am o problema cu fosta sotie si anume ca nu-mi permite accesul la informatie dar si la a lua legatura cu fetele noastre. Mi-a blocat numarul meu sa nu mai pot contacta copii telefonic si nici nu-mi raspunde la sms-uri toate astea in ciuda faptului ca eu am o relatie extraordinar de buna cu fetitele mele in varsta de 4 si respectiv 5 ani, iar fetele vor sa vb cu mine insa ea, fosta nu le da voie! Ultima data cand abia..abia...abia..dupa insistentele mele prin sms mi-a raspuns. Am vorbit la telefon cu cea mare iar primul lucru care mi l-a zis a fost: -Tati cand ne iei la tine!?!??
Efectiv nu vrea sa comunice mai ales ca este vorba despre copii. Nu mi se pare normal sa-si bata joc de mine. Sunt cazuri cand ele mamele insista la fostii soti sa vorbeasca cu copii iar ea face fix invers. Precizez ca inca de la putin timp de cand s-a intentat divortul am avut probleme de comunicare cu ea pe tema copiilor ba chiar mai mult a trebuit sa fac un alt dosar in instanta pentru a mi se acorda un program de vizita pana la finalizarea divortului. Ba mai mult nu l-a respactat si am facut plangere penala impotriva ei pentru nerespectarea unei decizii judecatoresti.Custodia este comuna iar programul de vizita este in prima si in a treia saptamana din luna. Divortul este finalizat de anul trecut.
Mi se pare normal sa ma interesez de copii cum sunt..ce fac etc insa ea.. face ce face. As dori o sugestie din partea dumneavoastra in acest sens sa-mi spuneti ce as putea face.
Va multumesc si astept raspuns
Stimate domn Iulian,
Cta e de la Constanta, cumva?
Aveti deja mult (respectarea programului de legaturi), ati vrea si mai mult (va inteleg), dar riscati sa pierdeti tot!
Asadar:
- nu mai incercati sa va abordati copiii la scoala! Mai devreme sau mai tarziu, soacra dvoastra, va va da cu umbrela in cap fluturand hotararea de divort. Se va produce un scandal iar copiii dvoastra vor afla ca i-ati facut de ras la scoala si nu vor mai dori sa va vada
- DGASPC, va veti pierde timpul si va vor lasa nervii. Daca vor trimite pe cineva acasa la copiii dvoastra, ei vor bifa actiunea de teren in care i-au citit doamnei mame din biblia numita Legea 272/2004. Si atat. Asta se va conjuga cu:
- plangere pe 379 sau 287, nu obtineti nimic, dar deveniti dusmanul familiei din care dvoastra NU MAI FACETI PARTE (sic!)
- tineti cu dintii de programul de legaturi si faceti cat mai atractive intalnirile dvoastra, gasind, eventual ceva unic intre dvoastra si copii, pe care acestia din urma sa si-l doreasca mereu
Chiar daca veti respecta cele de mai sus, dupa comportamentul mamei, aventi sanse destul de mari ca va treziti ca, privind in pamant si insotite de mama (eventual de un martor), fetele dvoastra va comunice ca refuza sa mai mearga cu dvoastra in dreptul de legaturi.
Sper sa nu ajungeti acolo! Dar daca ajungeti, mai vbim.
Bun și de exemplu cum interpretați dumneavoastra ca ea nici acum nu-mi răspunde la telefon și nici la mesaj. Am aflat abia in weekend-ul acesta când trebuia să le iau la programul de vizită că nu le pot lua pentru ca cea mică este răcită și ia tratament iar cea mare a facut un vaccin și nu are voie să iasă fin casă! I-am trimis mesaj și i-am spus dece nu m- anunțat până acum? Credeți că mi-a răspuns? Ei aș... Putea foarte frumos să imi zică din timp, spun să-mi zică pentru ca daca dau mesaj și intreb de ele nu-mi răspinde. Este la mintea cocoșului că iși bate joc de mine. Sunt deja peste 2 săptămâni când eu nu mi-am văzut fetele. Ieri seara i-am trimis un sms și am intrebat cum sunt fetele. Răspuns...pauză! Azi am sunat...pauză. Sunt indignat că și in situația asta tot eu sunt vinovat! De ce?! Că mă interesez de fete?! Lucrul ăsta este incă de mult timp. Are și o plângere penală și implicit un dosar penal pentru nerespectarea șrogramului de vizita pentru ca in timpul.procesului de divorț conform unei înțelegeri cu ea stabilisem un program de vizită. A trebuit să deschid un alt dosar iar pe baza unei ordonanțe președențiale am obținut atunci o hotărâre judecătorească cu un program de vizită valabil până la finalizarea divorțului efectiv pe care ea la un moment dat nu l-a respectat și.nu mi-a dta fetele in vizită drept pentru care am făcut plângere penală. Ideea e că ceeace face ea nu este accidental sau întâplător ci intenționat. Vi se pare corect să facă așa ceva și acum ne permițându-mi accesul la informație referitor la copii?! Repet sunt indignat ca eu in calitate de tată doresc să știu de copii dar in acelaș timp tot eu nu procedez corect denunțând ceeace face ea. Aaaa daca era invers..era ok și indreptățită..că de.. De ce ar trebui să suport bătaia ei de joc..pentru că așa consider că este ce face ea! Iar in hotărâre nu scrie absolut nimic de nicio interdicție a mea. Scrie că am drepturi la legături personale cu minorele și implicit luarea lor la domiciliul meu. La grădinită mă duc evident la final de program și nicidecum in timpul orei. Accesul nu este permis la grădiniță decât dimineața, la prânz și seara. Dealtfel și daca nu era poarta de acces inchisă la grădiniță in timpul orelor nu mă duceam, clar nu merg decât atunci când imi este permis accesul in aceasta. Nici vorbă de a avea exces de zel. Mda...
Nu este interzis și greșic că merg când și când la grădiniță. Am participat la ședințe, am fost chiar la serbarea de Crăciun "Moș Crăciun". Nu sunt probleme vis-a-vis de mine nici măcar in comitetul de părinți unde sunt prezent atât timp cât imi permite programul pentru că am și eu un job.
@Iulian: aveti avocat? poate ca v-ar trebui unul sa va ajute sa nu actionati impotriva interesului dvs (cand suntem exasperati mai facem si lucruri care ne sunt potrivnice).
Spre ex, eu nu vad nici un impediment sa va fi luat copilele in we ce a trecut: medicamente puteti sa administrati si dvs, iar cea mare are cel mult recomandare de a evita aglomerarile de persoane nu de a parasi o anumita locuinta (o luati cu taxi-ul daca n-aveti masina personala si va petreceati we in locuinta dvs) .
Insa pentru a convinge celalalt parinte aveti nevoie de o formulare care sa ii explice ca faptele au urmari, urmari ce s-ar putea sa nu ii convina.
In hotarare e specificat un program de relatii personale cu luarea la domiciliu, iar programul respectiv nu e conditionat de administrarea sau nu de tratamente.
Deci aveti nevoie de o notificare.
Mirebire, adica ce inseamna "aveti avocat"? Adica daca are un abonament? Deocamdata, pana o sa ajunga (daca o sa ajunga) sa ceara mamei pana la 1000de lei/zi de intarziere, nu ii vad utilitatea remunerata. Si poate ca nici atunci nu ii e neaparat necesar.
Mai repede vad util ca dl sa apeleze la un mediator, de preferinta psiholog, si sa o invite pe doamna mama la o...mediere. Daca accepta, bine, daca refuza, nu e bine.
Nu este prima dată când exact la fel i-am zis și eu că mi le poate da și evident să-i dau eu medicamentația necesară! Știți ce răspuns am primit de la ea? Un nu categoric! Este efectiv incăpățânată. Am ajuns la concluzia că in ciuda relației mele bune cu copii ea dorește să mă indepărteze ușor câte ușor de copii inca de mici. Dacă nu ar fi fost așa cum bănuiesc eu, mi le-ar fi dat ba chiar conștientă de faptul că sunt tatăl lor și chiar și așa divorțați are nevoie și de mine insă consider că se folosește de astfel de aspecte care da nu le neg că n-ar fi bolnave insa când vrei binele copiilor tăi și să nu simtă lipsa mea da...da ar fi putut să mi le dea cu amendamentul de a le da eu medicamentația. Deci?! Este doar rea voință din partea ei! Pfff și când mă gândesc că sunt alți tați care măcar un sms nu dau să întrebe de copii și eu...