avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Abuz prin site de socializare
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Abuz prin site de socializare

Buna seara.
Supun atentiei dumneavoastre o problema ivita in urma postarii unei fotografii, cat se poate de decenta, pe un site de socializare.
Fotografia in cauza a fost postata intr-o galerie foto de pe un site de socializare online si preluata si modificata intr-un mod tendentios si defaimator de catre o persoana rau intentionata, rezultand in final un colaj cu conotatii sexuale.
Rugamintea mea este sa ma consiliati in ceea ce ar trebui sa fac impotriva persoanei ce a denaturat si propagat in mediul online fotografia modificata cu scopul de a-mi altera imaginea.
Va multumesc anticipat pentru raspunsurile dumneavoastra.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Ianuarie 2016
Georgian2all, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pai nu aveti prea multe de facut: la Politie s-ar putea sa nu va accepte plangerea, sau daca o accepta, o lasa intr-un sertar pana se umple de praf. Politia in general se ocupa cu treburi serioase: omoruri, violuri, talharii si n-au timp de toate neroziile de pe internet.
Daca pozele erau postate pe facebook, nu aveti ce face, intrucat profilul de facebook este declarat, pe 27.11.2014 (daca nu gresesc eu) ca fiind public.
I-a legatura cu cei care detin situl de socializare, cu persoana care te-a denigrat sa stearga de acolo reproducerile. Poate ar fi bine sa cauti un avocat si sa il dai in judecata , ai primi despagubiri pentru denigrare.

Art. 73 Noul cod civil Dreptul la propria imagine Respectul vieţii private şi al demnităţii persoanei umane Respectul datorat fiinţei umane şi drepturilor ei inerente

CAPITOLUL II
Respectul datorat fiinţei umane şi drepturilor ei inerente

SECŢIUNEA a 3-a
Respectul vieţii private şi al demnităţii persoanei umane

Art. 73

Dreptul la propria imagine

(1) Orice persoană are dreptul la propria imagine.

(2) În exercitarea dreptului la propria imagine, ea poate să interzică ori să împiedice reproducerea, în orice mod, a înfăţişării sale fizice ori a vocii sale sau, după caz, utilizarea unei asemenea reproduceri. Dispoziţiile art. 75 rămân aplicabile.

SECŢIUNEA a 3-a
Respectul vieţii private şi al demnităţii persoanei umane

Art. 74

Atingeri aduse vieţii private
h) utilizarea, cu rea-credinţă, a numelui, imaginii, vocii sau asemănării cu o altă persoană;

Detalii: [ link extern ]
Poate da in judecata daca stie pe cine sa dea in judecata (deci nu pe A.N.) si chiar in acest caz trebuie sa dovedeasca faptul ca a dat in judecata pe cine trebuie. Si, ma intreb, daca Politia nu se baga, cum va face dovada? Cere mandat contra websiteului, dand websiteul in judecata, gaseste IP-ul. Daca e IP e proxy de anonimizare, nu mai poate dovedi nimic. Daca nu e IP de anonimizare, da providerul in judecata. Daca e provider din Australia trebuie sa-l dea-n judecata in Australia. In cazul fericit in care providerul deconspira identitatea faptasului, ramane sa-l dea in judecata pe faptas. Parerea mea e ca pana termina primele doua procese raspunderea s-ar putea prescrie si degeaba mai porneste al treilea proces. Iar daca ar castiga al treilea proces si respectivul n-are de unde plati ramane cu banii dati pe avocati si proceduri.
Ultima modificare: Vineri, 22 Ianuarie 2016
tgeorgescu, utilizator
Va da in judecata persoana rau intentionata...

Alte discuții în legătură

Defaimare Mara Maria Mara Maria Am fost defaimata de pe un cont fa Ls facebook .Intrebarea mea este pot afla cine este proorietarul contului fals (vezi toată discuția)
Bună seara!! am și eu o scurtă întrebare, dacă cineva a ... Sabrinaina Sabrinaina Bună seara!! Am și eu o scurtă întrebare, dacă cineva a făcut un cont fals de facebook și a vorbit cu o anumită persoană, iar persoana respectivă ... (vezi toată discuția)
Buna ziua!vin cu o problema si v-as fi recunoscatoare pentru ... Ada blondy Ada blondy Buna ziua!vin cu o problema si v-as fi recunoscatoare pentru ajutor...cineva posteaza poze cu mine denigrandu-mi imaginea! Pot actiona in instanta atat ... (vezi toată discuția)