Buna ziua,
Tatal EL in concubinaj cu mama EA (EA fiind casatorita cu EL-2), concep un copil care poarta numele lui EL-2.
EA paraseste domiciliul lui EL ,lasa copilul la EL, divorteaza de EL-2
La tribunal EL recunoaste ca e copilul lui, EL-2 este de acord cu declaratia lui EL,
dar EL, cu toate ca doreste sa opreasca si sa creasca copilul nu poate face acestuia CERTIFICAT DE NASTERE intrucat EA nu vrea sa se prezinta si nu poate lua legatura cu EA.
Cum poate obtine EL acest certificat pe numele lui?
Multumesc
In cazul in care mama nu este de gasit sau nu doreste sa se prezinte pentru înregistrarea copilului este necesara o actiune in instanta urmând ca din probele administrate sa rezulte cine este mama copilului iar instanta sa dispuna emiterea certififcatului de nastere
Copilul e declarat, se știe cine e maica-sa. În urma procesului de tagada a paternității în care soțul mamei a fost îndepărtat, tatal biologic al copilului își poate recunoaște copilul oricând la starea civila ( daca nu cumva a tagaduit el paternitatea făcând și dovada ca el e tatăl)ar în urma acestei recunoașteri, certificatul se emite copilul având alt tata. E adevărat ca numele copilului va fi numele mamei, numele îl schimbați cu acordul mamei sau cu acordul autorității tutelare sau în final, cu acordul instantei.
În ce etapa sunteți exact?
Este obligatoriu testul de paternitate?
Intreb deoarece asta solicita instanta cu toate ca tatal biologic recunoste acest lucru printr-o declaratie depusa la dosar.
Tot puneți întrebări fără ca dvs sa răspundeți la vreuna.
Da, trebuie sa facă dovada paternității, iar aceasta dovada nu înseamnă să dea declaratie, art 432 ncc.
Buna ziua,
Imi cer scuze pt neplacerile create dar nu intreb in numele meu ci pentru o alta persoana care se judeca de peste 2,5 ani iar acest test a fost cerut de catre instanta abia acum.
Mentionez ca aceasta persoana a apelat la mine ieri, coplesit de durata procesului si cheltuielile de pana acum.
Va multumesc pt raspuns,
O zi buna!
Tagada paternitatii
mircealoko
buna ziua.am o mare problema.eu impreuna cu concubina mea (impreuna de 6 ani) avem un copil nou nascut.ea este casatorita de 20 de ani dar nu mai este cu sotul ... (vezi toată discuția)