avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Datorii furnizori, am nevoie de ajutor
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Datorii furnizori, am nevoie de ajutor

Am deschis un magazin din luna octombrie anul trecut,nu merge deloc, ma gandesc sa declar faliment.Cand am deschis magazinul am luat marfa de la un furnizor in valoare de aproximativ 6000 Ron, am achitat 1000 Ron, din luna Aprilie ii rog sa vina sa isi i-a marfa inapoi pentru ca nu trece, stau cu ea pe raft, daca am vandut din ea putin peste cat le_am achitat eu, si nu vor sa imi faca retur, efectiv refuza.Au apelat la o firma de recuperari creante sa le achit marfa, dar nu am de unde, marfa lor e pe raft, va dati seama daca vreau sa declar faliment cat de bine merge magazinul.Ce sa fac? Am primit deja 3 instiintari de la firma respectiva si am vorbit de cateva ori la telefon si le_am explicat situatia, dar firma respectiva sa incapatineaza pur si simplu sa nu imi faca retur de marfa.Multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriel Stelea , Avocat 02:19, 2 August 2009
Doamna Krissia, ordinul acela se aplica numai datoriilor reprezentand obligatii fiscale, iar procedura este realizata de organele fiscale. Persoana care intreaba are datorii la furnizori comercianti. Procedura de declarare a starii de faliment a comerciantilor este prevazuta in Legea nr. 85/2006 a insolventei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre insolvabilitatea persoanelor fizice DungaciuG DungaciuG As dori precizari cu trimiteri la acte normative despre eventualitatea insolvabilitatii unor persoane fizice privind taxele si impozitele locale.In legislatie ... (vezi toată discuția)
Insolventa unei firme lore42 lore42 Buna ziua Am o firma care este fara activitate iar acum este in insolventa.Intrebarea mea este ce datori poate sa aiba o asemenea firma? Va multumesc ... (vezi toată discuția)
Dizolvare pentru nedepunere bilant derderian derderian Am primit azi citatii pentru doua societati comerciale, ambele au niste datorii la stat nu mari, de cateva zeci de milioane, pentru dizolvare pentru ... (vezi toată discuția)