avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1272 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... reincepere cim dupa concediu crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

reincepere cim dupa concediu crestere copil

va rog daca ma puteti ajuta urgent.am fost in concediu crestere copil si urmeaza sa reincep munca,insa postul pe care il ocupam este desfintat.ce se intampla in cazul acesta??din cate stiu nu au alte posturi libere.sunt obligati sa ma angajeze?pentru cat timp?multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:28, 16 August 2010
Buna ziua! Am o intrebare legata de concediul de crestere a copilului. Sunt in concediu de crestere a copilului pana la 1 august 2010. Incepand insa cu 1 octombrie, angajatorul m-a reintegrat in munca in mod gresit (in urma unei cereri care fusese anulata), lucru pe care l-am descoperit insa abia in noiembrie, atunci cand mi-a intrat salariul pe card. Am reclamat acest lucru la departamentul de salarizare, asa ca mi-a fost suspendat din nou contractul de munca incepand cu 1 noiembrie. Pe luna octombrie insa figurez ca fiind in campul muncii, desi eu NU am fost la serviciu. Angajatorul mi-a spus ca salariul pe octombrie, care mi-a fost platit, il va recupera in august cand ma voi intoarce la munca. Intrebarea mea insa este: este posibil sa mi se intrerupa plata indemnizatiei de crestere copil? Ce trebuie sa fac pentru ca acest lucru sa nu se intample?
Va multumesc mult.
Da, este posibil sa se suspende plata indemnizatiei pentru cresterea copilului ... legea prevede ca, plata indemnizatiei se suspenda incepand cu ziua urmatoare celei in care beneficiarul realizeaza venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003.
In cazul in care va va fi intrerupta indemnizatia, mergeti la Directia muncii cu decizia in baza careia a fost anulata reintegrarea.
Va multumesc pentru raspuns.
Ultima modificare: Luni, 23 Noiembrie 2009
Adele, utilizator
Buna ziua ! Va rog ajutati-ma si pe mine. Peste o saptamana ar trebui sa ma intorc la serviciu din concediu de crestere copil (2 ani). Am lucrat in depozit si apoi sofer la firma si dupa accea am intrat in concediu dar in acesti doi ani am facut o prostie si am ramas fara permis si nu mai pot lucra ca sofer numai daca au nevoie de mine in depozit dar eu figuram ca sofer . Angajatorul poate sa ma dea afara din prima zi cand ma intorc la servici ? Pot solicita somaj ?Trebuie sa ma primeasca inapoi ? Multumesc frumos !

Alte discuții în legătură

Desfiintare post?!? dea_power dea_power Am lucrat la SC \"X\" SRL, momentan sunt in concediu crestere copil. Societatea de electrocasnice respectiva are un lant de magazine in toata tara, de fapt 2 ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa concediu de crestere a copilului? molly27 molly27 Buna, Firma se afla intr-o situatie,in care este nevoit sa reduca personalul,deja a trimis cateva angajati in somaj,cu art.65(1) din C.M. Este posibil ... (vezi toată discuția)
Reintoarcere la serviciu dupa concediul pentru cresterea copilului craciunmihaela craciunmihaela Buna ziua, As vrea sa stiu daca, dupa revenirea din concediul pentru cresterea copilulu, poti fi data in somaj imediat, sau dupa o anumita perioada de timp, ... (vezi toată discuția)