avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Despre persoană fizică independentă
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Despre persoană fizică independentă

Mă interesează dacă ocupația de formator (lector) în cadrul cursurilor de formare profesională se încadrează la această formă de înregistrare fiscală.:frantic:
Cel mai recent răspuns: Marian Bucur , Avocat 15:00, 29 Ianuarie 2016
3. activitate independentă - orice activitate desfăşurată de către o persoană fizică în scopul obţinerii de venituri, care îndeplineşte cel puţin 4 dintre următoarele criterii: 3.1. persoana fizică dispune de libertatea de alegere a locului şi a modului de desfăşurare a activităţii, precum şi a programului de lucru; 3.2. persoana fizică dispune de libertatea de a desfăşura activitatea pentru mai mulţi
clienţi; 3.3. riscurile inerente activităţii sunt asumate de către persoana fizică ce desfăşoară activitatea; 3.4. activitatea se realizează prin utilizarea patrimoniului persoanei fizice care o desfăşoară; 3.5. activitatea se realizează de persoana fizică prin utilizarea capacităţii intelectuale şi/sau a prestaţiei fizice a acesteia, în funcţie de specificul activităţii; 3.6. persoana fizică face parte dintr-un corp/ordin profesional cu rol de reprezentare, reglementare şi supraveghere a profesiei desfăşurate, potrivit actelor normative speciale care reglementează organizarea şi exercitarea profesiei respective; 3.7. persoana fizică dispune de libertatea de a desfăşura activitatea direct, cu personal angajat sau prin colaborare cu terţe persoane în condiţiile legii;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Subcontractat ca pfa SorinBG SorinBG Buna ziua, in momentul de fata sunt Manager de productie la o companie cu contract de munca (salariat), dar mi-as dori sa lam o liberate mai mare si as ... (vezi toată discuția)
Colaborare intre pfa si studenti straini oana_app oana_app Buna ziua! Imi puteti spune care ar fi forma juridica sub care se poate colabora cu un student strain care nu are nicio forma de organizare fiscala, eu ... (vezi toată discuția)
Societate comerciala si asociatie GeorgianaChirila GeorgianaChirila Buna ziua, In cadrul unei societati comerciale se regasesc cativa angajati care presteaza anumite servicii (fara contract de munca sau alt timp de contract) ... (vezi toată discuția)