avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1311 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Turturii ucigasi
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Turturii ucigasi

Primaria sustine ca eu trebuie sa dau jos turturii ucigasi de pe bloc pentru ca locuiesc la ultimul etaj.
Spuneti-mi va rog, raspunderea in caz ca acesti turturi cad in capul cuiva si moare e cumva a mea???

Cum se numeste aceasta actiune si daca are incadrare legala de incitare la infractiune?

Nu doresc sa discut despre problema turturilor si a responsabililor d curatat ci doar de infractiunea pe care eu as comite-o daca un turture ar ucide pe cineva. Cum se numeste si daca exista incadrare legala pentru ca ma imping sa fac ceva ce poate avea consecinte grave. Sarcina e a pompierilor, nu a persoanelor fizice sa dea jos turturii periculosi si cu toate acestea primaria vrea pe mine sa ma puna sa fac asta.
Stimate domn ! Va rog sa aveti grija cand duceti mancare la capra iarna si treceti prin fata imobilului meu.Daca o sa cadeti,pe gheata si o sa va rupeti o mana,nu pot sa va despagubesc cu nimic.Daca trecea-ti,pe proprietatea mea,va ofeream o cana de vin fiert.Pe spatiul public,poate va ofera primarul vreo caldare sau un pix.Raman la convingerea mea.In ce priveste New York-ul,nu vad legatura.Daca va framanta,armata de utilaje si oameni de dat jos turturi sau zapada,pe mine nu ma intereseaza.Daca vreti sa astupati santurile primariei sau gropile din asfalt,este problema dvs.Va respect pentru initiativa dar nu ma simt obligat sa particip la ea.Eu prefer sa fac sport,in timpul liber.Iar daca va cade un turture in cap in dreptul casei mele,va promit ca voi aprinde o lumanare.De platit,nu platesc nimic.Am argumente juridice (europene),ca sa n-o fac.Pentru ca ce patiti pe spatiul public,nu este responsabilitatea mea.Lumea nu stie dar asemenea ,,hotarari",pot baga in faliment primariile.O sa va astept sa va vad,cum curatati turturii,cand va fi cazul !
Dle.GermanAlex
va salut cu aceasta ocazie ( v-am citit si va respect parerile ) insa de aceasta data ii voi da dreptate dlui.nicodaro !

Subiectul TURTURI prezentat de dansul este parte integranta a unei grave incalcari a drepturilor cetatenesti; si discut acum amenintarile cu amenda daca Asoc. de Locatari, respectiv Societatile Comerciale nu inlatura REPEDE zapada din fata locatiei lor !

a. o Asoc. de locatari ca structura de varsta are in componenta copii, varstnici/pensionari si cetateni activi. Pe copii nu ii poti pune la munca fizica... pe varstnici poti, insa din pacate varsta aduce cu ea si probleme de sanatate... raman cetatenii activi ( aia care inca mai produc ceva pt PIB ). Deci Primariile sau Consiliile Locale pe acestia ii obliga la munca semi-fortata... ori dai zapada / ori te amendez !

b. la Societati Comerciale a doua zi ajung la munca tot cetatenii aia activi care cu o seara inainte au dat zapada din fata blocului: acum trebuie sa dea zapada si din fata SC ... altfel SC ia amenda de la Primaria sau Consiliul Local ....

DECI: clasa din ce in ce mai restransa a cetatenilor activi face asa:
- plateste taxe si impozite pt. casa sau si mijloace auto
- la servici plateste alte taxe ( sau le plateste SC, dar tot personalul trebuie sa genereze profit ca sa acopere si taxele alea )
Dupa care in timpul liber mai da si la lopata ca sa nu ia amenda ca s-a depus zapada in fata casei ... !

INTREB: an de an impozitele se maresc... 2015 a avut parca inflatie 0, iar cursul EUR a fost in limite mai mult decat rezonabile...
La apartamente au descoperit ca acestea au si pereti, de unde si nu stiu ce coeficient de majorare ...
La auto n-au gasit nimic, dar tot au majorat impozitele ...
Unde se duc banii astia... ca tot luam amenda daca nu dam zapada din fata casei ???

In consecinta oameni buni: trotuarul din fata voastra ( bloc, casa la curte, firma,
magazin, etc. ) nu e al nostru ! Cine vrea sa fie primar il curata de zapada si nu numai de zapada ! Trotuarul din fata casei e al meu cand il vad in cadastru si imi apare pe rolul fiscal la ANAF.
Treaba noastra e sa ne platim taxele si impozitele. ATAT !

Stai sa vezi ca treaba se complica...

Administratorul, presedintele, comitetul nu au facut absolut nimic sa inlature turturii ucigasi de pe acoperis doar o femeie a venit la mine sa-mi spuna sa ii dau jos eu cu matura (!!!!) ca ii cad pe aerul conditionat. Cand a venit controlul de la primarie (dupa care a primit asociatia avertisment ca nu a dat turturii jos) au mintit ca eu nu i-as fi lasat in apartament dar nu au venit cu nici o cerere si in lipsa acestei hartii eu nu i-as fi lasat in casa pentru ca sunt periculosi. Turturii au cazut pe aparatul de aer conditionat al femeii si l-au stricat. Asa zice ea. Aparatul era oricum montat ilegal pe fatada si era defect din anii trecuti de la alti turturi cazuti pe el. Nu garantez ca acum nu l-a stricat chiar ea ca sa se faca de unul nou...

Acuma, presedintele si comitetul au pus afise ca vezi doamne sa discute problema mea si au mintit cu nerusinare ca nu am lasat eu sa intre in apartament si ca i s-a distrus AC al femeii. Asta nu e problema de discutat in sedinta de bloc insa va scriu sa va spun la ce se poate ajunge...Acei turturi pentru a fi dati jos trebuia cineva autorizat, erau de cateva zeci de kg, ultra periculosi daca picau in cap la un om sau pe masinile parcate langa bloc. Accesul la mine in casa trebuia solicitat prin hartie de la asociatie, nu ca vine oricine ca pe bulevard sa ceara sa dau EU turturii jos si apoi se foloseste de minciuna asta ca sa ma puna sa ii platesc AC. O mizerie maxima!
@BFX2: Administratorul, presedintele, comitetul si controlul de la primarie vor fi informati amical de catre Dvs. ca prezenta fizica a locatarului in apartament este optionala si NEobligatorie ! ... acesta ( locatarul ) are dreptul sa fie spitalizat, la bai, in concediu, in misiune militara in Irak, s.a.m.d...
Pe cale de consecinta indepartarea turturilor ( care se afla in dreptul apartamentului, DAR IN EXTERIORUL acestuia ! ) se va face fara nici un fel de amestec, invinovatire, etc a locatarului.
Exista alpinisti utilitari, ISU, pompieri, etc care pot rezolva problema DIN EXTERIOR !

...precum cred ca in New York, cetateanul John Doe care lucreaza la etajul 77 din Empire State Building nu va fi amendat ca n-a scos matura pe geam sa dea turturii jos sau sa ii ia in punga si sa ii topeasca in cada !
Tot pe aici pe avocat este prezentat un caz concret: www.avocatnet.ro/content/art...

si puteti urmarii cum isi educa japonezii copiii de mici pentru munca:
[ link extern ]

O sa ajungem ca ei cand o sa pricepem ca noi trebuie sa muncim, nu sa asteptam ca altii sa ne faca munca, ca statul sa ia masuri, ca primarul sa ... . Daca asta se intampla la noi s-ar fi urlat despre exploatarea copiilor.

Alte discuții în legătură

Turturi imensi, zapada si gheata necuratata Costin Savescu Costin Savescu Buna dimineata, Stiu ca exista niste dispozitii ale primariilor prin care asociatiile sunt amendate daca nu dau turturii jos de pe acoperis si nu curata ... (vezi toată discuția)
Zapada terasa bloc - cine trebuie sa o curete? udau_1966 udau_1966 cine trebuie sa dea zapada de pe terasa blocului?propietarii,femeile de serviciu,sau cine? (vezi toată discuția)
Indepartarea zapezii de pe bloc aleodor27 aleodor27 Cui revine obligatia de a da jos zapada si sloiurile de gheata de pe acoperisul unui bloc- proprietarilor de la ultimul etaj sau asociatiei? Daca se poate sa ... (vezi toată discuția)