avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum putem scapa de remontarea repartitoarelor de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum putem scapa de remontarea repartitoarelor de căldură

O asociație de proprietari care nu mai dorește iar repartitoare (am renunțat la ele de 4 ierni si ne este foarte bine fără ele ) cum poate sa scape de aceasta ,,obligativitate" ?
Ultima modificare: Miercuri, 3 Februarie 2016
alvorada, utilizator
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 07:55, 10 Februarie 2016
Romania a aderat, alaturi de celelalte state ale Uniunii Europene, la normativele de eficienta energetica, transpuse prin Legea 121/2014.
Directiva europeana nr 27/2012 prevede un cadru comun de masuri pentru promovarea eficientei energetice pe teritoriul Uniunii Europene, cu scopul de a se asigura atingerea obiectivului principal al UE, respectiv 20% in materie de eficienta energetica pana in 2020.
Potrivit Legii 121/2014, locatarii cladirilor rezidentiale alimentate de la sistemul centralizat de incalzire sunt obligati sa isi monteze, pana la 31 decembrie 2016, repartitoare pentru repartizarea costurilor energiei termice.
O varianta de "scapare" ar fi debransarea de la sistemul centralizat de alimentare cu agent termic,varianta care insa implica si necesita costuri suplimentare cu bransament la reteaua de gaze si instalare centrala proprie
Legea nr. 121/2014 privind eficienţa energetică

Art. 10. -
(4) În cazul în care încălzirea/răcirea sau apa caldă pentru o clădire sunt furnizate din sistemul de alimentare centralizată cu energie termică, este obligatorie montarea contoarelor de energie termică în punctele de delimitare/separare a instalaţiilor din punctul de vedere al proprietăţii sau al dreptului de administrare.
(5) În imobilele de tip condominiu racordate la sistemul de alimentare centralizată cu energie termică este obligatorie montarea contoarelor până la 31 decembrie 2016 pentru individualizarea consumurilor de energie pentru încălzire/răcire şi apă caldă la nivelul fiecărui apartament sau spaţiu cu altă destinaţie. În cazul în care utilizarea de contoare individuale nu este fezabilă din punct de vedere tehnic sau nu este eficientă din punctul de vedere al costurilor este obligatorie montarea repartitoarelor individuale de costuri pe toate corpurile de încălzire din fiecare unitate imobiliară în parte.

Atata timp cat in lege nu sunt prevazute sanctiuni clientilor finali pentru neaplicarea unei prevederi considerata obligatorie nu exista motive pentru montarea repartitoarelor individuale de costuri.

Din foarte multe discutii pe tema repartitoarelor de caldura rezulta ca acestea nu inregistreaza in mod corect, acesta fiind si motivul ptr care foarte multe asociatii de propr. au renuntat la repartizarea caldurii pe baza acestor repartitoare.
Este normal sa platesti atat cat consumi.Nu e normal sa stai cu caldura la maxim (ca esti la comun) si cu geamurile deschise. La noi au scazut facturile la caldura.Sunt oameni care vor sa faca economie si Uniunea Europeana ne IMPUNE sa nu consumam si sa poluam mediul AIUREA.Locatarii blocului in care locuiesc au montat apometre radio cu 93 lei/buc si repartitoare radio cu 47 lei/buc in 6 rate.Pt plata integrala sau rate mai putine se poate negocia.Locatarii sunt foarte multumiti.Firma respectiva ofera toate serviciile pentru asociatiile de proprietari: instalatii sanitare si termice, interfoane, cutii postale, lampi cu senzori,camere video, etc.Nu cred ca am voie sa scriu numele firmei aici.
Ultima modificare: Joi, 4 Februarie 2016
Admin, administrator
petre1981 a scris:

Uniunea Europeana ne IMPUNE sa nu consumam si sa poluam mediul AIUREA.


Daca discutam putin offtopic despre poluarea mediului cei mai mari poluatori sunt tocmai care conduc UE! Romania a ajuns doar o tara consumatoare a produselor din tarile poluatoare.
Daca se monteaza apometre sau repartitoare de caldura radio nu vor exista diferente?
alvorada_2000@yahoo.com ...Petre 1981,astept un semn de la Dvs

Alte discuții în legătură

De cand se aplica utilizarea repartitoarelor de caldura. locuiesc ... mihail_cojocaru@yahoo.com mihail_cojocaru@yahoo.com De cand se aplica utilizarea repartitoarelor de caldura. Locuiesc intr-un imobil ( bloc ) 4 etaje iar asociatia de proprietari se opune aplicarii legii. ... (vezi toată discuția)
Repartitoare bambi.2010 bambi.2010 va rog sa ma ajutati cu un raspuns pt urmatoarea situatie - in urma cu 2 ani mi-am rebransat apartamentul si am instalat repartitoare de la ista cu citire ... (vezi toată discuția)
Administratorul blocului nu este de acord cu montarea repartitoarelor. anomism anomism Administratorul blocului in care locuiesc nu este de acord cu montarea repartitoarelor de caldura si nu inteleg motivul acestuia. Cf legii 121/2014 privind ... (vezi toată discuția)