avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1320 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Proprietara a sechestrat bunurile mele
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Proprietara a sechestrat bunurile mele

Buna seara.
Fetele mele sunt minore si au stat in chirie la o persoana in localitatea unde este liceul pe care il frecventeaza.
La gasirea chiriei a participat doar tatal fetelor deoarece a considerat ca ceea ce am gasit eu era prea scump (desi era mai ieftin si mai aproape de scoala decat ce a gasit el), iar la stabilirea valorii chiriei si modului de plata al ei au fost prezenti proprietarii si tatal fetelor care locuieste in Germania, urmand ca plata sa se faca in contul proprietarilor.
Tatal fetelor nu a mai trimis bani de doua luni si proprietarii au luat de fata cu fata mea cea mica din apartament o tableta, un cuptor cu microunde si o aeroterma, toate fiind ale mele insa doar pentru tableta mai am documente care sa certifice ca este a mea.
Am chemat un domn politist local pentru a rezolva problema, insa el a inceput sa imi spuna ca instanta imi va lua fetele, ca imi da amenda ca nu i-am facut buletin celei mici, deci cu totul alte subiecte decat pentru ce l-am chemat eu, adica sa recuperez macar tableta pe care o folosea fata mea, in care avea date personale, fotografii, etc.
Fetele sunt in ingrijirea mea si periodic merg la ele si ele vin la mine, eu locuind intr-o localitate invecinata.
As dori sa stiu daca ceea ce au facut proprietarii este corect si daca nu, cum as putea sa imi recuperez macar o parte din bunuri.
Cel mai recent răspuns: carmen_t76 , utilizator 10:57, 3 Martie 2016
Amitame a scris:

Buna dimineata !
Puteti face tot felul de plangeri si oriunde , doar daca , inchirierea spatiului , a fost declarata la administratia fiscala si s-a perceput impozitul aferent chiriei incasate de proprietar . Politia nu prea se baga in astfel de situatii . In ceea ce priveste recuperarea bunurilor , cam greu sa ma pronunt , daca nu aveti acte pentru toate .
Normal ca proprietarul nu putea face asa ceva , dar a facut , considerand bunurile luate , in contul chiriei neancasate . Platiti chiria restanta , plus ce mai e de plata , si discutati omeneste (daca se poate ) , pentru a va recupera bunurile . Si o intrebare va pun si eu , daca tatal nu a mai platit chiria , si a intarziat o luna , de ce nu ati platit dvs . evitand astfel , aceste neintelegeri .
O zi buna !

Buna ziua.
Inchirierea spatiului nu a fost declarata.
Cum am scris si mai sus, intelegerea a fost facuta intre tatal fetelor si proprietari, fara a fi eu de fata, bineinteles ca dupa aceea am mers si eu sa vad conditiile apartamentului ca sa stiu cum si unde vor sta fetele, dar dupa ce s-au inteles ei, deci nu vad de ce as plati eu restantele daca intelegerea intre mine si tatal fetelor a fost ca el sa plateasca direct in contul proprietarilor si sa nu imi mai dea mie banii pentru pensia alimentara; in primul rand i-am spus de la bun inceput ca nu imi permit si in al doilea rand tatal fetelor a tot amanat-o pe proprietara telefonic. Deci chiar de as fi avut banii sa platesc (e vorba de 600 euro), nu vad de ce as plati cand el la telefon spune ca plateste saptamana viitoare sau luna viitoare...chiar daca nu plateste...
Va multumesc

Stimata Doamna !Rezolvarea dramei dvs.eu,o vad asa.Ficele sau dvs.prin intermediul prietenelor,cunostintelor,rudelor sau oamenilor cu intentii bune,sa gasiti o locatie,cat mai aproape de scoala.sa mutati fetele acolo.Si apoi,sa va recuperati bunurile.Important este,ca fetele,sa mearga inainte. Puteti sa apelati chiar si la mass-media in acest sens.
Sotil dvs.a fost pacalit,pentru ca a luat de buna valoarea chiriei.
600 de euro pe luna este o chirie medie, in Germania.
Ambitiile,se platesc,mai devreme sau mai tarziu.Presupun ca,a avut intentii bune.
Insda,este importanta si decizia in urma divortului.Responsabilitatea pentru copii. In Romania,totul se leaga de acte.Adica,daca sotul a decis impotriva dvs.Era,sau nu legal ?
Nu pot sa,va acuz de nimic.Am precizar doar,cateva nuante.Si sincer sa fiu,ma doare sufletul,de asa situatii.Si nu e singura.Cautati,reveniti si imi dati un numar de cont.Mai discutam.
nicodaro a scris:

Stimata Doamna !Rezolvarea dramei dvs.eu,o vad asa.Ficele sau dvs.prin intermediul prietenelor,cunostintelor,rudelor sau oamenilor cu intentii bune,sa gasiti o locatie,cat mai aproape de scoala.sa mutati fetele acolo.Si apoi,sa va recuperati bunurile.Important este,ca fetele,sa mearga inainte. Puteti sa apelati chiar si la mass-media in acest sens.
Sotil dvs.a fost pacalit,pentru ca a luat de buna valoarea chiriei.
600 de euro pe luna este o chirie medie, in Germania.
Ambitiile,se platesc,mai devreme sau mai tarziu.Presupun ca,a avut intentii bune.
Insda,este importanta si decizia in urma divortului.Responsabilitatea pentru copii. In Romania,totul se leaga de acte.Adica,daca sotul a decis impotriva dvs.Era,sau nu legal ?
Nu pot sa,va acuz de nimic.Am precizar doar,cateva nuante.Si sincer sa fiu,ma doare sufletul,de asa situatii.Si nu e singura.Cautati,reveniti si imi dati un numar de cont.Mai discutam.

Buna ziua.
Va multumesc pentru raspuns.
Am mutat fetele de acolo, mai aproape de scoala, urmeaza sa incerc sa recuperez bunurile pe cale legala.
Voi deschide un cont pentru alocatia de stat a fetelor...daca e ok pot sa vi-l dau pe acela.
Multumesc din nou pentru sprijin si sfaturi.
Cu stima,
Carmen

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara. m am hotarat sa fac partajul sunt mama a 2 copii ... roxenp123 roxenp123 Buna seara. M am hotarat sa fac partajul sunt mama a 2 copii si stau inca cu fostul soț. Pământul este luat înainte de casatorie de către mine, deci nu se ... (vezi toată discuția)
Un caz ciudat - pensia alimentara dienuta2000 dienuta2000 Buna ma numesc Diana si am o prietena foarte buna care are o mare problema si anume sta in concubinaj de 10 ani cu un cetatean italian care are domiciliul in ... (vezi toată discuția)
Sunt în divorț, iar soțul nu îmi dă voie să iau hainele și jucăriile copiilor la domiciliul meu pentru că ar fi bun comun. este adevărat? elisa emilia elisa emilia Bună ziua Sunt în divort cu soțul și el zice ca jucăriile și hainele fetelor, nu le pot lua la domiciliul meu, (unde mai stau cu fetele uneori) deoarece ... (vezi toată discuția)