avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Executarea silita a minorilor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Executarea silita a minorilor

Ma interesează sa aflu relatări de la executarea silita referitor la modul în care s-a comportat executorul,dacă a fost chemata politia, dacă părintele creditor a atins minorul și alte aspecte de orice fel de la momentul executării silite.

Părintele debitor a venit însoțit de martori la executarea silita și ce a zis executorul dacă au fost mai multe persoane prezente în calitate de martori la executarea silita?
Tot la fel și despre părintele creditor.

Ii invit pe cei care au avut astfel de executări sa își povestească întâmplările.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:03, 7 Februarie 2016
Pai de ce sa se aleaga cu dosar penal???? E suficient sa nu raspunda notificarii executorului. Ca ii face tatal creditor plangere pe 379, e alta poveste. In final, dupa 1 an, si parchetul va constata refuzul minorului si va clasa.
Eu ziceam de parinte de buna-credinta si acest lucru inseamna ca se va prezenta la orice chemare a executorului.
Nu pot invoca o exceptie de neconstitutionalitate daca parintele debitor este de rea-credinta.
Nu ar mai ajunge exceptia la Curtea Constitutionala.
Dupa cum am discutat exceptia de neconstitutionalitate se poate invoca doar in cadrul procesului initiat de DGASPC in baza Art 913, atunci cand, pe de o parte este constatat si acceptat refuzul minorului de a-si intalni parintele necustodian in cadrul dreptului de legaturi personale stabilit de hotararea de divort, iar, pe de alta parte, ESTE OBLIGAT de instanta sa urmeze o consiliere psihologica sau...orice altceva prin care ORICINE poate obliga un minor sa faca ce nu-i convine.
Daca se ia in seama refuzul minorului de a se intalni cu necustodianul (dar se refera si la reincredintare, cand minorul refuza reincredintarea), atunci trebuie investigat si evaluat acceptul sau refuzul minorului de a participa DE BUNA VOIE SI NESILIT DE NIMENI, la o consiliere psihologica pe durata a 3 luni, cu cel putin o sedinta/saptamana, indiferent cat de priceput e psihologul desemnat!
Da, cumva aveti dreptate insa si varsta minorului poate fi determinanta deoarece daca copilul are varsta de peste 10 ani este una si daca are sub 10 ani este alta...pe cale de interpretare intrucat parintele debitor trebuie sa il duca la consiliere psihologica.
E tare complicata problema si aveti dreptate.

Un copil de 14 ani poate sa refuze fara discutie sa mearga undeva unde nu vrea si nimeni nu il poate obliga sa faca ceea ce nu vrea in mod normal.
Insa...turcul ( adica mama ) plateste conform legii daca copilul nu vrea...

Problema este cu vinovatia sau lipsa de vinovatie a parintelui debitor...care poate fi oricum obligat...fara a conta...
Pe mine ma supara tocmai condamnarea pe nedrept a parintelui nevinovat si condamnat pe nedrept de instanta...care a judecat fondul cauzei...si care va fi condamnat...conform legii pentru lipsa oricarei culpe la penalitati...si in faza de executare silita...

Adica o greseala se amplifica de fapt...si tot cel nevinovat plateste...
Ultima modificare: Duminică, 7 Februarie 2016
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Închiderea dosarului de executare în cazul executării silite referitoare la minori CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Potrivit art 913 NCPC rezulta ca se închide dosarul de executare în caz de eșuare a executării silite. În cazul executării silite în vederea ... (vezi toată discuția)
Consiliere psihologica dgaspc brokenangel brokenangel Buna ziua . Va rog spuneti mi ce anume ar trebui sa contina intampinarea ce va fi depusa la termenul stabilit de instanta in vederea consilierii minorului ... (vezi toată discuția)
Procedura 912 cpc ContSters257745 ContSters257745 buna ziua! are cineva experienta in derularea procedurilor cf art 912 cpc in cazul refuzului minorului de a respecta dreptul la vizita? Mentionez ca am ... (vezi toată discuția)