Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cheltuielile judiciare

Buna ziua , ma confrunt cu o problema la care am auzit fel si fel de raspuns-uri ,dar caut si un raspuns oficial !
Am suferit o condamnare cu suspendare in septembrie 2015 , si pe parcurs mi-au venit cheltuieli judiciare in valoare de 1800 de lei! Chiar daca au trecut cateva luni , inca sunt in imposibilitatea de a achita aceasta datorie , in urma condamnarii cheltuind foarte multi bani cu avocatii , acum fiind foarte greu sa gasesti de munca cu cazierul patat!
Intrebarea mea : se poate revoca condamnarea cu suspendare din cauza neplatii cheltuielilor judiciare impuse de hotararea judecatoareasca? Am primit somatie de porprire pe cont-urile bancare , si vreau sa stiu daca se poate revoca suspendarea din cauza neplatii cheltuielilor judiciare , momentan fiind in imposibilitatea de a le achita ! Va multumesc si astept un raspuns de la Dv.!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:10, 9 Februarie 2016
Legea vorbește de obligații civile.
Aceasta înseamnă că trebuie achitate.
Nu e problema ca achitați ceva bani peste 3 luni și apoi alți bani.
Sa nu fiți de rea-credință.
Da , multumesc pentru raspuns , o sa platesc esalonat! Sper sa incep sa platesc de luna viitoare ,macar cate putin..! Este bine ca nu este niciun fel de problema daca mai dureaza putin timp! Va multumesc
Da, achitați cum puteți.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate fi revocata suspendarea executarii ped. in cazul neplatii cheltuielilor judiciare? pici80 pici80 Influenteaza neplata cheltuielilor judiciare suspendarea conditionata a pedepsei? (vezi toată discuția)
Reabilitare - termen, conditii, modalitati tm_09_bul tm_09_bul Buna ziua , In urma cu 1 an , am avut un proces in urma caruia s-a emis sentinta finala si irevocabila si m-am ales cu cazier judiciar. Am inteles ca acest ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli judiciare - modalitati de plata mario999 mario999 Buna ziua ma numesc Mario am 17 ani si de curand am fost eliberat sub supraveghere mai precis am primit 2 ani cu incercare si 1 an cu executare.Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)