avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... ONG-sponsorizare
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

ONG-sponsorizare

In statut nu apare niciunde ca la randul nostru ca ONG putem sponsoriza. Va intreb- poate de ex. un ONG sa sponsorizeze o suma de bani, pe baza unui contract, si astfel sa participe la un concurs de pescuit organizat de un alt ONG, acest concurs fiind NON-PROFIT ? In baza carei legi etc, daca se poate...
Cel mai recent răspuns: lorella , utilizator 17:24, 20 Iulie 2017
nu incalca legea sponsorizarii pentru ca nu compania propune tema si detaliile proiectului sponsorizat ca organizatia il propune si compania il accepta sau nu. sistemul de competitie deschisa chiar pune mai bine la adapost partile de suspiciunea ca de fapt proiectul sponsorizat e initiat de companie. cerinta nedirectionarii se refera la neconditionarea in general sau ref alte proiecte ale organizatiei sponsorizate ex. va sponsorizez proiectul x daca il demiteti pe y care l-a enervat pe patronul nostru sau daca renuntati la proiectul z care nu convine primarului cu care noi suntem prieteni sau daca faceti o campanie contra lui z care e concurentul nostru.... la asa ceva
se refera acea prevedere legala
aha, nu m- am gandit la un asemenea mod de abordare, art.10 alin (1) spune:
(1) Nu beneficiază de facilităţile prevăzute în prezenta lege sponsorul care, în mod direct sau indirect, urmăreşte să direcţioneze activitatea beneficiarului.
. Activitatea se desfasoara prin acele proiecte. Al caror subiect, mod de indeplinire, termene de executie, din punctul meu de vedere, nu pot fi influentate de o companie privata, prin acordarea directa de fonduri pe care sa le putem numi " sponsorizare".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Strangere de fonduri firilacroco firilacroco Buna ziua, Eu alaturi de doi colegi ne-am calificat la un concurs international de informatica in Statele Unite. Bineinteles ca nu avem de unde sa ne platim ... (vezi toată discuția)
Ong vrea să ofere bani unei persoane fizice. care e forma legală: sponsorizare sau donație? alex__ alex__ Buna ziua! Intrebarea este daca din punct de vedere legal ONG-urile au voie sa faca sponsorizari (catre o persoana fizica) sau doar firmele sunt cele ... (vezi toată discuția)
Sponsorizare de catre un ong catre alt ong in alta tara(non-ue) office@b office@b Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta: - exista posibilitatea ca un ONG inregistrat in Romania sa poata face o sponsorizare catre un club ... (vezi toată discuția)