Parintii mei mi-au vandut un imobil in feb 2009. Suprafata 176mp casa + teren 500mp in Campina.
Suma stabilita de comun acord a fost de 10000 RON si taxe notariale 5000 ron.
Notarul a acceptat avand in vedere ca exista o relatie parinti fiu.
In iulie 2009 tatal meu avea un credit contractat in 2008 si neplatid ratele a venit sentita de executare silita.
Creditul a fost unul de nevoi personale cu giranti.
Executorul i-a spus tatalui meu ca e posibil ca actul de vanzare cumparare intre mine si parintii mei sa fie anulat si sa se execute casa.
Este posibil acest lucru ? Mie mi se pare exagerata afirmatia avand in vedere faptul ca este un credit de nevoi personale si ca tatal meu lucreaza in acest moment avand un venit de natura salariala.
In situatia dumneavoastra nu se trece la executare silita asupra apartamentului atat timp ce bunul este proprietate comuna.
Puteti face partajul la notar dar sa-i dati banii in fata notarului si sa se mentioneze acest fapt in inscrisul incheiat de notar....iar fostul sot ar trebui ca din banii primiti sa achite ratele restante.
si daca as face un act in care sa se consemneze ca ii dau aceasta suma in rate pe o perioada mai lunga,se poate? scuzati-mi insistenta,dar vreau sa caut o cale cat mai buna pt mine
Apartamentul este cumva ipotecat? Dacă da, partajul înseamnă pierdere de timp şi de bani. Asta presupunînd că veţi găsi un notar care să autentifice actul.