avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... neretroactivitatea unei hotarari de consiliu local
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

neretroactivitatea unei hotarari de consiliu local

Buna ziua! Ma intereseaza un raspuns argumentat la urmatoarea problema.
1. Primaria emite un HCL(A) de prelungire a unui plan urbanistic pentru o perioada de 2 ani cat prevedea maxim legea la acea data.
2. Primaria emite 2 ani mai tarziu un HCL(B) care modifica articolul din HCL(A) de acum 2 ani care se referea la perioada de valabilitate a planului de urbanism. Adica modifica articolul din HCL(A) astfel "se prelungeste perioada de valabilitate cu 2 ani" la "se prelungeste perioada de valabilitate la 4 ani"
3. Primaria a facut acest lucru deoarece la momentul emiterii HCL(B), legea ii perimte sa prelungeasca planul de urbanism cu 4 ani (fata de 2 ani la momentul emiterii HCL(A)) dar nu ii permite sa faca decat o prelungire a planului urbanistic si deci prin HCL(B) nu poate sa prelungeasca inca o data planul urbanistic.
4. Intrebarea este: Este HCL(B) legala? Incalca principiul neretroactivitatii actelor legislative? Este de fapt HCL(B) o hotarare noua de prelungire a planului urbanistic?
Mutumesc!

Alte discuții în legătură

Ce se intampla cand expira un puz in baza caruia nu s-a construit nimic Andr@ Andr@ Buna ziua, Am o intrebare referitoare la ce se intampla cand expira un PUZ in baza caruia nu s-a construit nimic. Situatia este in felul urmator: - am ... (vezi toată discuția)
Care sunt pasii trecerii unui teren extravilan in intravilan? Voicu Simona Voicu Simona Buna ziua. Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema. Am cumparat 2000 mp teren si nu stiu cum trebuie procedat trecerea acestuia din extravilan in ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil cu handicap MihaelaGheorghe MihaelaGheorghe Buna dimineata, Am o fetita de 9 luni care la 1 luna jumate a fost diagnosticata si operata pt o malformatie la inima, caruia i s-a eliberat un certificat ... (vezi toată discuția)