Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Temei legal pentru eliberarea unei delegatii

In calitate de salariat al unei unitati pe care am actionat-o in instanta pentru neacordarea unor drepturi banesti, la termenul stabilit de instanta unitatea are sau nu obligatia sa-mi elibereze o delegatie pentru a ma putea prezenta in instanta sau trebuie sa imi i-au zile de concediu ? Daca are,care este temeiul legal sa il pot indica pe cerere? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:10, 15 Februarie 2016
Angajatorul nu are nicio obligatie in acest sens. Faceti dovada cu citatia ca sunteti in imposibilitate de a va prezenta la munca si solicitati sa vi se aprobe o zi de concediu eventual.
Delegatie se elibereaza numai in situatia in care reprezentati societatea si nu daca va reprezentati pe sine inssasi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Primul termen de judecata functionar public functionar public Sunt plecat din localitatea de domiciliu pt cateva saptamani si m-a sunat un vecin ca am primit citatie pt o judecata in care sunt inculpat(primul termen fiind ... (vezi toată discuția)
Ce pot face in lipsa avocatului plecat din tara? multumesc duraplex duraplex Buna ziua. Ma confrunt cu urmatoarea situatie: de 1 an sunt cercetata penal intr-un dosar, astazi mi-a venit o citatie prin care sunt chemata la politie. De la ... (vezi toată discuția)
Calitate procesuala faneduru74 faneduru74 Instanta a pus in vedere aparatorului sa faca dovada calitatii de reprezentant desi avea o delegatie semnata de administratorul judiciar- intr-un dosar care ... (vezi toată discuția)