avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... post temporar reinfiintat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

post temporar reinfiintat

Exista in practica instantelor acceptata ca legala expresia

Reinfiintarea temporara a unui post numai pentru punerea in executare a hotararii judecatoresti

Daca instanta a anulat decizia de concediere societatea nu ar trebui sa modifice vechea organigrama astfel incat sa se demonstreze ca postul nu a fost desfiintat niciodata?
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 18:53, 21 Februarie 2016
Motivele anularii concedierii au fost hotararea CCR ca un articol din Legea insolventei a fost neconstitutional si angajatorul nu a consultat sindicatul, deci nu a respectat procedura concedierii colective.
Dar indiferent care este motivul anularii concedierii, nu poti sa reconcediezi pe motiv ca la prima concediere s-a desfiintat postul, fiindca aceea concediere a fost anulata de instanta si situatia trebuie sa revina la situatia de dinainte de concediere.Cum sa reinfiintezi un post care exista prin anularea concedierii, in timp ce accepti sa-i virezi si despagubirile?Pentru mine este de neinteles.
Este usor de inteles : angajatorul a pus in executare hotararea judecatoareasca , in sensul ca a dispus reintegrarea si plata despagubirilor ... in acest caz, executarea hotararii pronuntate de instanta s-a terminat.

Dupa aceasta situatie, niciun text de lege nu-i interzice unui angajator sa dispuna din nou concedierea.

Principiul "restitutio in integrum'" - repunerea in situatia anterioara , tocmai asta inseamna reintegrarea pe postul de pe care ati fost concediat.

In situatia in care s-a sustinut, cu sau fara dovezi, ca postul s-a desfiintat inainte de concediere, pasii de urmat pentru angajator sunt :
- reinfiintarea postului
- reintegrarea salariatului pe acelasi post
@alinedelea
Concedierea putea fi anulata si daca, de ex, decizia de concediere nu respecta prev art 76 CM. In aceasta situatie, dupa reintegrarea in muncca era suficienta emiterea unei noi decizii de concediere cu respectarea prev legale.
In cazul dvs se impunea reluarea integrala a procedurii de concediere, asa incat puteti depuneti o noua actiune in instanta, intrucat nu s-a respectat procedura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare noua dupa conedierea unui salariat isobelbella isobelbella in cat timp se poate face o angajare pe acelasi post dupa intrarea in somaj a unui angajat? (vezi toată discuția)
Reangajare salariat urmata de o viitoare concediere cristina69 cristina69 Buna ziua. V-as ruga daca puteti sa ma lamuriti cu privire la urmatoarele: Un fost angajat (care a fost concediat in timp ce se afla in incapacitate temporara ... (vezi toată discuția)
Repunerea unui fost salariat pe post, in situatia in care postul este desfintat cristina69 cristina69 Buna seara Am o speta foarte incurcata si tare as vrea sa stiu cum as putea-o solutiona legal pentru a nu mai fi actionati in judecata Pe scurt societatea X ... (vezi toată discuția)