am un prieten cu care locuiesc sub acelasi acoperis,am o problema cu el,e un jucator de jocuri electronice ,cum as putea sa fac,sau ce as putea sa fac ca sa le lase .va rog dati-mi un sfat .
va multumesc mult
Dependenta de jocuri de noroc este asemanatoare cu dependenta de droguri. Jucatorii patologici (asa sunt numiti in literatura de specialitate) manifesta un comportament compulsiv si isi organizeaza viata in jurul acestei activitati. El nu se poate abtine si nu poate controla sevrajul si, de aceea, continua sa joace.
Are nevoie de ajutor specializat (psiholog, psihoterapeut) si ar fi bine ca el sa isi doreasca sa fie ajutat , daca este fortat sa ajunga sa ceara ajutor rezultatele nu vor fi atat de bune, de aceea este de preferat ca el sa constientizeze ca are o problema, sa identifice acea problema in jocurile de noroc si sa solicite ajutorul - vindecarea se face si cu tratament dar mai ales cu propria-i vointa.
Consider ca un sfat juridic nu il ajuta pe acel prieten sa se lase de patima jocurilor, cel mai bine apelati la un psiholog. Dar nu poate sa fie ajutat contra vointei sale.;)